Evo savjeta kako da uklonite bradavice
Ilustracija

Limun, luk i krema od čuvarkuće

Evo savjeta kako da uklonite bradavice

Ukoliko se bradavice prošire mogu da izazovu velike probleme, pa ih je uvijek bolje što prije ukloniti. Ruski iscelitelj Morozovoj iz Kijeva u knjizi "Domaći ljekar" predlaže nekoliko recepata i savjetuje da se svaki primijeni isključivo kada je mlad mjesec.

Bradavice su izuzetno uporne, brzo se šire i često su bolne. Najbolje ih je ukloniti što prije, a mnogi prirodni lijekovi mogu se naći u svakom domu. Takođe, dok se na bradavicu stavljaju spoljašnji oblozi, treba piti magnezijum, jer će tako njihovo uklanjanje biti efikasnije.

MORSKA VODA je efikasan lijek, pa tokom ljetovanja što više vremena treba provoditi u vodi. Takođe, maramicu treba pokvasiti morskom vodom i tokom dana držati kao oblog preko bradavice.

ČUVARKUĆA je dobro poznat narodni lijek, ali kremu od nje nije lako napraviti. Supena kašika soka od čuvarkuće se pomiješa sa čašom vode i 200 grama svinjske masti. Ova smjesa se grije na šporetu dok se ne ujednači, a zatim sipa u čistu teglu. Sa ovom kremom se bradavice mažu nekoliko puta dnevno.

ROSOPAS ili rusa trava je biljka koja efikasno uklanja bradavice, ali cvjeta tek od maja do avgusta. Ova zemljasta biljka voli hladna i vlažna mjesta. Od rosopasa se napravi sok i njime mažu bradavice. Ima baktericidno svojstvo, pomaže i kod žuljeva, ekcema, hemoroida, a liječi i probavni trakt.

LIMUN se pokazao kao veoma koristan za bradavice, a najjednostavnije je oboljelo mjesto obaviti kriškom i poslije 20 minuta isprati običnom vodom. Postupak se ponavlja nekoliko puta tokom dana. Nekoliko kriški mogu da se stave i u jabukovo sirće, jer i to dokazano pomaže.

ANANAS može da pomogne oko manjih bradavica, a sok se nanosi na obolelo mesto.

SMOKVINO MLIJEKO mnogi smatraju otrovnim, ali kod bradavica pomaže. Iz lista ili peteljke se iscede kapi i nanose na bradavicu dok ne otpadne.

RICINUSOVO ULjE redovnim oblozima može da ukloni bradavice, pa i kuperozu.

BIjELI LUK blagotvorno djeluje na mnoge kožne probleme. Nekoliko češnja treba zgnječiti i kada se napravi glatka masa nanijeti je na bradavicu, ostaviti da stoji tri-četiri sati, pa isprati vodom. Tokom dana ponavljati postupak dok ne otpadnu.

CRNI LUK treba isjeckati, posoliti i ostaviti do ujutru da pusti sok. Tom tečnošću treba dva puta dnevno mazati bradavicu.

Novosti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.