Kada je najbolje ići na spavanje, a kada treba ustati?
ilustracija

Kada je najbolje ići na spavanje, a kada treba ustati?

Neuropsihijatri se slažu u jednom: ne odgovara svima jednako vrijeme odlaska u krevet i ustajanja.

 Prošla je ponoć i konačno idete na spavanje, a ustajete u cik zore kako biste stigli na posao? Vaša svakodnevnica uskoro će biti pogođena nedostatkom sna.

Šta možete da napravite da poboljšate svoje spavanje?

Da li je ustajanje svaki dan u isto vrijeme odgovor na vaše probleme?

Profesor Kolin Espi sa Univerziteta Oksford kaže da je najbolja strategija izabrati ono što vama odgovara, prenosi N1 pisanje Independenta.

"Znamo iz iskustva da je svaki dan drugačiji, što je rezultat današnjeg načina života: ranih sastanaka i promjena životnog stila", kaže profesor Espi.

On savjetuje da u koje god vrijeme ustajete, ne bi trebalo da "škrtarite" na snu.

"Količina sna koja nam je potrebna varira od osobe do osobe, ali nedovoljno sna utiče na sve aspekte vašeg života. Od raspoloženja i načina na koji se odnosite prema ljudima do produktivnosti na poslu", kaže Espi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.