Von slavila u spustu i stigla do 80. pobjede, slavlje pokvario stravičan pad njene zemljakinje (VIDEO)
Izvor:Twiter

Von slavila u spustu i stigla do 80. pobjede, slavlje pokvario stravičan pad njene zemljakinje (VIDEO)

Američka skijašica Lindzi Von u subotnjem spustu u Garmiš-Partenkirhenu bila je brža za dvije stotinke od Italijanke Sofije Gođije i tako stigla do 80. pobjede u Svjetskom kupu.

Von je na posljednjem prolaznom vremenu imala zaostatak iza Gođije od 0,08 sekundi, ali je do prolaska kroz cilj uspjela nadmašiti njeno vrijeme. Austrijanka Kornelija Hueter osvojila je treće mjesto.

Ovom pobjedom Von je prišla legendarnom švedskom skijašu Ingemaru Stenmarku na šest pobjeda zaostatka u Svjetskom kupu, prenosi Anadolija.

Amerikanka je u ženskoj konkurenciji neprikosnovena, jer je odavno na vječnoj listi prestigla Austrijanku Annemarie Moser-Proll koja je sedamdesetih godina prošlog vijeka dominira Svjetskim kupom i ostvarila 62 pobjede.

Slavlje Von pokvarila je njena zemljakinja Žaklin Vajls koja je doživjela težak pad nakon čega je helikopterom prevezena u bolnicu. O koliko ozbiljnoj povredi se radi još uvijek se ne zna.

 

U nedjelju će takođe biti održana još jedna spust trka za skijašice, što će im biti posljednja provjera pred Zimske olimpijske igre u Pjongčangu, koje će se održati od 9. do 25. februara.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.