Voda zamućena, prije upotrebe prokuvati
ilustracija

Bijelo Polje, Berane, Kolašin, Podgorica...

Voda zamućena, prije upotrebe prokuvati

Zbog obilnih padavina došlo je zamućenja izvorišta pa se potrošačima savjetuje da vodu sa gradske vodovodne mreže prokuvavaju.

Iz bjelopoljskog vodovoda Bistrica saopštavaju da je zbog obilnih padavina na slivnom području izvorišta rijeke Bistrica i planine Bjelasice došlo do povećanja nivoa vode na izvorištu. Rezultati fizičko-hemijske analize vode sa izvorišta i i gradske mreže pokazuju povećano zamućenje.

"Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje CG, obzirom na povuećanu mutnoću, preporučujemo da vodu iz gradske vodovodne mreže prije upotrebe prokuvaju i ostave da se voda istaloži", saopšteno je bjelopoljskog Vodovoda Bistrica.

Napominju da se voda redovno i pojačano hloriše u sadržaju od 0.30 do 0.40 mg po litru, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode. O eventualnim promjenama će blagovremeno obavijestiti potrošače.

Voda sa gradskog vodovoda nesipravna je za piće i u Beranama, Kolašinu, Šavniku kao i voda sa izvorišta Mareza u Podgorici.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.