Vulin: Crna Gora da ne šalje oficire u NATO misiju Kfora na Kosovo i Metohiju
Aleksandar Vulin

Neće pomoći stabilizaciji odnosa dvije zemlje

Vulin: Crna Gora da ne šalje oficire u NATO misiju Kfora na Kosovo i Metohiju

Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocijenio je da bi Crna Gora trebalo da se uzdrži od slanja štabnih oficira u NATO misiju Kfora na Kosovo i Metohiju, bez prethodnog dogovora sa Srbijom.

"Zaista bih zamolio da se uzdrže od toga, da ne rade takve poteze, a da ne pitaju Republiku Srbiju, jer ako to budu uradili sigurno neće pomoći ni dijalogu, sigurno neće pomoći stabilizaciji na našem prostoru, a sigurno neće pomoći poboljšavanju odnosa sa državom Srbijom", istakao je Aleksandar Vulin.

Savjet za odbranu i bezbjednost je u petak na održanoj sjednici utvrdio prijedloge odluka o upućivanju do 40 pripadnika Vojske Crne Gore (VCG) u međunarodnu misiju u Avganistanu i dva štabna oficira u misiji KFOR na Kosovu.

"Ja bih najlepše zamolio crnogorsku državu i crnogorsko Ministarstvo odbrane da još jednom razmisli i da ne šalje vojsku na Kosovo i Metohiju", izjavio je Vulin tokom posjete Bačkoj Topoli, odgovarajući na novinarsko pitanje.

Oni vrlo dobro znaju, dodao je ministar odbrane, da je Kosovo i Metohija dio države Srbije po rezoluciji UN 1244.

"Podsjetiću ih čak da su za vrijeme NATO agresije bili dio iste države i da su i građani Crne Gore bili ubijani od strane potpuno istog agresora", rekao je Vulin, a prenijelo Ministarstvo odbrane.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.