Nakon odrona kod Kolašina željeznički saobraćaj normalizovan
Foto: Čitalac Kodexa

Za putnike organizovan prevoz autobusima

Nakon odrona kod Kolašina željeznički saobraćaj normalizovan

Željeznički saobraćaj koji je bio obustvaljen zbog odrona kod Kolašina uspostavljen je danas oko 12 sati.

Zbog velikog nevremena koje je zahvatilo Crnu Goru, odnosno, zbog velike količine kiše i orkanskog vjetra na području cijele države, jutros se oko 6 sati u stanici Trebešica odronilo na prugu preko 7 kubika zemlje, kamena i raznog materijala, navodi se u zajedničkom saopštenju Željezničke infrastrukture i Željezničkog prevoza Crne Gore dostavljenom Kodex-u.

"Odmah nakon dojave, ekipe za održavanje željezničke infrastrukture i drugostepena komisija za isljeđenje vanrednog događaja su izašle na mjesto događaja i pristupile isljeđenju istog i otklanjanju materijala sa kolosjeka", saopšteno je.

276550329675689767244433905186675942328905n

Foto:Facebook/PG Vremeplov

Zbog ovako loših vremenskih uslova ŽICG je, zbog bezbjednosti željezničkog saobraćaja na više dionica pruga u CG uvela “lagane vožnje”.

Kako je saopšteno, ovaj odron je izazvao prekid željezničkog saobraćaja i to: međunarodnog voza br. 433 koji saobraća na relaciji Beograd-Bar i lokalnog voza br. 6101 iz Bijelog Polja ka Baru, koji su zaustavljeni u Kolašinu, kao i lokalnog voza br. 6100 koji saobraća na liniji Bar-Bijelo Polje. 

"Željeznički prevoz Crne Gore je odmah reagovao angažujući autobuse za prevoz putnika. Za putnike koji su jutros krenuli iz Bara organizovan je prevoz autobusom do Kolašina. Takođe, dva autobusa su stigla u Kolašin koji su preuzeli putnike iz međunarodnog i lokalnog voza koji će ih prevesti do Podgorice, odnosno, do Bara", kazali su iz ŽICG i ŽPCG.

Osim putničkih vozova u blokadi je bio i teretni voz broj 47673 koji prevozi fiat automobile.

Sve raspoložive ekipe su izašle na teren otklonile posljedice vanrednog događaja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.