ZIKS: U zatvoreničkoj sobi pronađeno 49 telefona, Bulatović podnio ostavku
ZIKS

Zatvorenicima dostavljali mobilne uređaje

ZIKS: U zatvoreničkoj sobi pronađeno 49 telefona, Bulatović podnio ostavku

Uprava Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija utvrđuje da li je doskorašnji načelnik Zatvora za kratke kazne (ZKK) Saša Bulatović unosio mobilne telefone osuđenicima, nezvanično su “Vijestima” rekli službenici ZIKS-a.

Bulatović je, međutim, sinoć to negirao. 

“Nakon što su u ZKK pronađeni mobilni telefoni, direktor Zavoda je rekao da neko za to mora odgovarati. Podnio sam ostavku iz profesionalnih razloga, kao najodgovorniji u tom Zatvoru”, objasnio je Bulatović.   

Bulatović je juče rekao da je zvanično na odmoru i da ne zna je li njegova ostavka prihvaćena. On je dodao  da svakako  ne namjerava da se vrati na funkciju načelnika Zatvora za kratke kazne.  

Službenici spuškog zatvora ispričali su “Vijestima” da je  Bulatovićevo radno mjesto upražnjeno odnedavno,  kada su u jednoj ćeliji komandiri pronašli više mobilnih telefona. Ta zatvorenička soba, navodno,  pretresana je više puta. 

“Službenici obezbjeđenja pretresali su tu ćeliju i noć prije nego je u njoj pronađeno više mobilnih telefona. Nije bilo nedozvoljenih predmeta. Zbog toga je bilo sumnjivo kako su uređaji mogli dospijeti unutra, ako se zna da svi zaposleni, izuzev rukovodilaca, prolaze pretres. Odmah nakon te zapljene,  vršilac družnosti direktora ZIKS-a Milan Tomić je smijenio i suspendovao Bulatovića”, tvrdi sagovornik “Vijesti”.   

I dok jedni tvrde da je Bulatović smijenjen i da je Tomić protiv njega pokrenuo disciplinski postupak, prema drugoj verziji načelnik ZKK-a podnio je ostavku, jer se osjetio odgovornim  zbog tog propusta.

U januaru u je u ZIKS-u pronađeno i oduzeto  49 mobilnih telefona.  

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.