Opština podržala inicijativu građana da kupe stan svešteniku Radu Bubanji
Herceg Novi

Krov nad glavom za paroha koji je mnogima pomogao

Opština podržala inicijativu građana da kupe stan svešteniku Radu Bubanji

Paroh koji je mnogima pomogao, nema krov nad glavom, pa se Opština Herceg Novi odazvala inicijativi grupe građana Herceg Novog da učestvuje u humanom djelu, kupovini stana za sveštenika Rada Bubanju.

On je bio topaljski paroh koji je 43. godine služio u crkvi Sv. Spasa i dobitnik je Oktobarske nagrade Herceg Novog,podsjetili su iz Službe za informisanje Opštine.

Kako su građani u inicijativi naveli, protojerej-stavrofor Rade je učinio mnoga dobra djela za brojne Novljane, a mi kao zajednica nismo učinili ništa da mu se za to odužimo.

Navode da je u narodnu omiljeni pop Rade krstio, vjenčao i otpratio na vječni počinak generacije naših sugrađanaNovljana, bio tu u radosti, ali i da pomogne u nevolji.

Potvrda kvaliteta njegovog učešća u životu zajednice je i Oktobarska nagrada koja mu je dodijeljena 2013. godine.

„Iz svih ovih razloga, a prepoznajući humanost ideje Opština će podržati inicijativu za kupovinu stana svešteniku Radu Bubanji. Udruženi građani do sada su prikupili više od 10.000 eura. Kako prikupljanje sredstava i dalje traje, lokalna uprava će predložiti i svim privrednim društvima, čiji je osnivač Opština Herceg Novi, da podrže ovu inicijativu“- navode iz Službe za informisanje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.