BP: U vozu i tri autobusa pronađena droga, tri lica uhapšena(FOTO)
Foto:Uprava policije

Skank i marihuanu krijumčarili za Srbiju

BP: U vozu i tri autobusa pronađena droga, tri lica uhapšena(FOTO)

Službenici Uprave policije i Uprave carina su u noći između 1. i 2. februara ove godine u tri navrata na Graničnom prelazu Dobrakovo i u jednom slučaju na Željezničkom graničnom prelazu Bijelo Polje, prilikom izlaska iz Crne Gore, u tri autobusa i jednom vozu pronašli i oduzeli preko deset kilograma skanka i marihuane. Tri lica su uhapšena a protiv dva su podnijete prekršajne prijave.

Službenici Odjeljenja granične bezbjednosti Bijelo Polje i carinski službenici Carinske ispostave Dobrakovo su, 1. februara oko 21,45 časova, na Graničnom prelazu Dobrakovo, prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Beograd pronašli i oduzeli kesu sa 136,7 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

Kesa se nalazila ispod sjedišta na kojem je bio putnik D.A. (26) iz Prijepolja. On je lišen slobode i predat službenicima Odsjeka za borbu protiv droge. Sprovedena je kriminalistička obrada na osnovu koje se sumnja da je D.A. nabavio marihuanu u namjeri krijumčarenja ove droge preko granice sa Srbijom, a u svrhu dalje prodaje - navodi se u zajedničkom sapštenju Uprave policije i carine.

skankimarihuanasjevergp2

Foto:Uprava policije

Iste večeri, pola sata kasnije, policajci i carinicu su na Željezničkom graničnom prelazu Bijelo Polje kontrolom međunarodnog brzog voza, na izlazu iz Crne Gore, u jednoj od kabina pronašli četiri pvc kese u kojima se nalazilo oko deset kilograma skanka.

"U kabini se nalazio samo jedan putnik, B.B. (27) iz Bara. Na osnovu kriminalističke obrade sumnja da skank pripada njemu, te da ga je nabavio u cilju krijumčarenja u Srbiju i dalje prodaje u ovoj zemlji. I ovo lice je predato policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge". stoji u saopštenju.

skankimarihuanasjevergp4

Foto:Uprava policije

2. februara, sat vremena nakon ponoći granični policajci i carinici su na GP Dobrakovo, prilikom izlaska iz Crne Gore, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Subotica kod A.H. (23) iz Podgorice, u džepu jakne, pronašli dio tzv. džointa i jedan zamotuljak sa ukupno 2,1 gram materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana. I on je predat  policijskim službenicima Odsjeka za borbu protiv droge - dodaje se u saopštenju.

Iste večeri, na istom graničnom prelazu, oko 3,40 h, takođe ptilikom izlaska iz Crne Gore, policijski i carinski službenici su u četvrtom slučaju, kontrolom autobusa koji saobraća na relaciji Herceg Novi – Beograd, ispod jednog od sjedišta pronašli pakovanje sa 26,5 grama materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana.

skankimarihuanasjevergp1

Foto:Uprava policije

Sprovedena je kriminalistička obrada na osnovu koje se sumnja da pronađena droga pripada V.B. (21) i M.S. (19) iz Podgorice, koji su bili putnici u ovom autobusu. I ova lica su predata policijskim službenicima pomenutog Odsjeka za borbu protiv droge radi daljeg postupanja -  zaključuje se u saopštenju.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.