Kotoranin planirao osvetu sina: Policija spriječila likvidaciju bračnog para
Foto:Uprava policije

Policija oduzela oko 2 kg eksploziva velike razorne moći

Kotoranin planirao osvetu sina: Policija spriječila likvidaciju bračnog para

Službenici policije Kotora su preksinoć spriječili planiranu likvidaciju bračnog para u Kotoru. Osumnjičeni Kotoranin je uhapšen a policija je pronašala i oduzela oko dva kilograma eksploziva velike razorne moći koji je potom deaktiviran.

Kotorski policajci su postupajući na osnovu informacije dobijene iz Sektora kriminalističke pronašli i oduzeli eksploziv velike razorne moći i tom prilikom lišili slobode Đura Petrovića(72) iz Kotora. 

Eksploziv je pronađen brzom i efikasnom akcijom, 31.januara, pretresom koji je izvršen na osnovu prethodno pribavljene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Kotoru, u kući koju koristi Petrović u naselju Škaljari, saopštila je Uprava policije.

Petrović je planirao likvidaciju komšija Marka i Sonje Petrović, tetka i tetke Željka Kljajevića, koji je prije nepune tri godine ubio Aleksandra Sašu Petrovića, njegovog sina.

"Službenici Sektora kriminalističke policije su prethodno došli do operativnih saznanja da je Đ.P. neovlašćeno pribavio i držao u svojoj kući eksploziv velike razorne moći sa namjerom, shodno tim saznanjima, da ga upotrijebi i liši života svoje komšije S.P. i M.P. Razlog njegove namjere je, na osnovu operativnih saznanja, bio to što su S.P. i M.P. u rodbinskim odnosima sa Ž.K. koji je 2015. godine iz vatrenog oružja lišio života A.P. koji je sin Đ.P. Ž.K. je zbog ovog krivičnog djela osuđen na 13 godina i šest mjeseci zatvora, i trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u ZIKS-u", naveli su iz policije.

Kotoreksploziv1

Foto:Uprava policije

Prilikom pretresa kuće Petrovića policijski službenici su u potkrovlju pronašli dva pakovanja privrednog eksploziva težine od po 500 grama i jedno pakovanje plastičnog eksploziva težine od oko 1000 grama. U dva pakovanja privrednog eksploziva nalazili su se metalni predmeti (ekseri, šarafi, komadi željeza, šarke za vrata i sl) i inicijalni detonatori sa sporogorećim štapinima dužine od oko 10 cm. U plastičnom ekplozivu nije bilo inicijalnih sredstava. Sva tri pakovanja eksploziva bila su upakovana i obmotana pvc kesama i stavljena u jednu plastičnu korpu -  kažu iz policije.

Pronađeni eksploziv je deaktiviran od strane Tima za protivdiverzionu zaštitu a potom je uzorkovan od strane kriminalističkih tehničara radi vještačenja koja će biti obavljena u Forenzičkom centru -dodali su iz UP.

Kotoreksploziv

Foto:Uprava policije

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji je naložio da se Đ.P. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Nakon saslušanja, državni tužilac je za Đ.P. donio rješenje o zadržavanju do privoda nadležnom sudiji za istragu.", stoji u policijskom saopštenju.

Aleksandar Saša Petrović (40 godina) ubijen je 19. jula 2015. godine u Škaljarima, ispred svoje porodične kuće, na prostoru za parking. Ubistvo se, kako je istraga pokazala, dogodilo zbog neraščišćenih imovinskih odnosa između tetka i tetke Kljajevića i oca ubijenog.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.