Bečić Đukanoviću: Ne brukaj se više poslednji evropski diktatoru
Aleksa Bečić

Berane

Bečić Đukanoviću: Ne brukaj se više poslednji evropski diktatoru

Sinoćnje obraćanje predsjednika DPS-a na konvenciji u Beranama pokazuje da se nalazi u stanju veoma izražene nervoze, ocijenio je lider Demokrata Aleksa Bečić. On je ocijenio sramnim navode Đukanovića i poručio mu da se kao grobar crnogorske mladosti više ne bruka.

Znojiti se na -5 u Beranama može samo onaj koga panika vodi očito iz greške u grešku. Uspio je da DPS dovede od partije žestokih momaka do plačistranke, koja plače i vrijeđa po predizbornim skupovima koga god stigne, naročito u gradovima u kojima ubjedljivo gube -  naveo je Bečić.

Lider DPSa Milo Đukanović je sinoć kazao političku konkurenciju DPS-u i koaliciji „Berane pobjeđuje“ čine partije i strukture koje su u odumiranju, te da to nije pravac kojim Berane treba da se kreće u budućnosti. Istakao je da su se Demokrate formirale pod sloganom „Pobjede, a ne podjele“, a da su najprije podijelili SNP, pa su nakon toga podijelili opoziciju. Za lidera Demokrata je kazao "da u ovih čevrt vijeka bavljenja politikom, i na širim prostorima nije do sada sreo čovjeka tako neuspješnog, koji je svaki svoj pokušaj bavljenja politikom završio porazom, a da je istovremeno tako nadobudan i tako samozaljubljen".

Bečić je u reagovanju danas naveo da o njemu treba da sude desetine hiljada građana koji su imali prilike da ga lično upoznaju, a Đukanović ne može "jer nikada nije imao, niti će imati priliku da me upozna, jer radije da me nema nego da takvom čovjeku pružim ruku. Tako da on može procjenjivati samo njegove prikrivene igrače, koje sam pobjeđivao na svakom koraku, što ga posebno pogađa".

Suština je, kaže Bečić, da Demokrate Đukanović ne može da kupi

"Tačno je da u njegovoj četvrt vijeka dugoj karijeri nije upoznao ljude koje ne može kupiti, ucijeniti ili kompromitovati kao što je slučaj sa Demokratama, zato je i nervozan, ali je isto tako tačno da ja u svom životu nijesam ni vidio, ni čuo za čovjeka koji može više otimati, varati, manipulisati i udarati na ljudske živote od njega. Ne nadaj se da će život stati, da će ostati neotkrivene mnoge tajanstvenosti, da se neće saznati na šta si sve bio spreman u političkom životu i političkoj borbi sa konkurentima. Istina je spora, ali uvijek nađe put, tako da nemam dileme da će vrijeme učiniti da završiš tamo gdje si zaslužio, na stranicama crnogorskog stida i prezira", poručio je Bečić Đukanoviću.

Đukanović je komentarišući slogan Demokrata „Radimo, gradimo, živimo“ kazao da su pod "živimo" Demokrate tamo gdje su privremeno na vlasti zapravo mislile samo na sebe i svoje najbliže srodnike koje zapošljavaju u tim lokalnim upravama, pokušavaju da im obezbijede određene blagodeti, nimalo ne mareći za interese građana u čije bi ime trebalo da vrše vlast.

Bečić prethodnom ocjenjuje sramnim.

"I to izjavi čovjek čiji je porodica od porodice krajnje oskudnog imovnog stanja devedestih godina, za vrijeme tranzicije, došla do nivo najvećih milionera u Crnoj Gori. Kako su došli do tog stanja? Sigurno od njegove premijerske plate i bratove naknade sa Biroa rada?! U tom istom vremenskom periodu građani su sa nivoa sasvim solidnog života došli do prosjačkog štapa, a jasno je i zbog čega. Zato što smo morali da plaćamo razne “limenke”, “prve banke”, “garancije KAP-u”, “korupciju u Telekomu” i mnogo čega drugog. I danas, povrh svega, njegovi ukućani posle svega što su uništili po sjeveru, dolaze da preko hidroelekrana iznose 95% profita nastalog eksploatacijom rijeka u Beranama i drugim opštinama na sjeveru. Tako da je jasno čije porodice žive u blagostanju, čija se djeca bahanališu i za noć troše dvogodišnje prihode naših porodica. I to sve na teret poštenih, skomnih porodica, koje nikada nijesu ništa ukrale, otele ili zloupotrijebile. Porodica koje su samo davali državi, a nikada od nje uzimale, porodica koje ništa nijesu zaradile u vremenu tranzicije. Ne brukaj se više i ne daji sam sebi autogolove, posljednji ervopski diktatoru i grobaru crnogorske mladosti", zaključio je Bečić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.