Oduzeto oružje, krivična protiv Nikšićanina
Foto:Uprava policije

Oduzeto oružje, krivična protiv Nikšićanina

Službenice kolašinske policije su pronašli i oduzeli oružje i municiju u ilegalnom posjedu i tom prilikom nadležnom tužiocu podnijeli krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv M.P. (53) iz Nikšića, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija."2

Kako je saopštila Uprava policije, službenici OB Kolašin su nakon prikupljenih operativnih saznanja da M.P. posjeduje oružje u ilegalnom posjedu, a takođe raspolažući saznanjima da  se lice trenutno nalazi u Nikšiću, operativnu informaciju proslijedili CB Nikšić na dalju nadležnost i postupanje.

Službenici CB Nikšić su juče postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Niišići izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.P. u Nikšiću. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli djelove oružja od poluautomatske puške.

"Nakon toga, službenici OB Kolašin su, postupajući na osnovu prethodno dobijene naredbe sudije za istragu Osnovnog suda u Kolašinu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.P. u Kolašinu. Tom prilikom, policijski službenici su pronašli i oduzeli: pušku M-4, kalibra 7,99mm, nož od automatske puške marke M-70, cijev sa sandukom i mehanizmom od poluautomatske puške M-56, kalibra 7,62mm, nož -  bajonet kao i šest komada municije kalibra 7,9mm, u ilegalnom posjedu", saopštila je policija.

Državni tužilac u ODTu u Kolašinu je naložio da se protiv M.P. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.