Dikić: Ja sam ispao kreten koji ništa nije znao
Foto:Screenshot

Suđenje se nastavlja 7. februara

Dikić: Ja sam ispao kreten koji ništa nije znao

Suđenje osumnjičenima za pokušaj terorizma prekinuto je danas a naredno ročište je zakazano za 7. februar, u devet časova.

Tada će biti saslušan Mirko Velimirović. Ukoliko on ne primi poziv, saslušaće se svjedoci iz Podgorice,kazala je sutkinja Suzana Mugoša.

Osumnjičeni Bratislav Dikić kazao je danas da nije znao za plan nasilnog ulaska u Skupštinu niti ko je trebalo da uđe u Skupštinu. 

Kazao je da može samo da pretpostavi da su to lideri opozicije, poslanici i pristalice, ali da Sinđelić nije to pominjao.

"Sinđelić nije pominjao nazive političkih partija. Njegovi termini su bili "naši Srbi", "srpska zajednica", "naša opozicija". Nikada nije rekao naziv nijedne političkih partija, niti imena organizatora", kazao je Dikić.  

 Sinđelić mu je obećao da neće biti sukoba na skupu a da razgovore sa Sinđelićem nije shvatio naročito ozbiljno.

"Nisam shvatio ozbiljno to što je pominjao oko upada u Skupštinu. On je čvrsto obećavao da neće biti sukoba. Kad sam ja tražio da budem govornik, on mi je rekao da ćemo se dogovoriti dolje", kazao je Dikić i dodao da je planirao da i u Podgorici provjeri da li ima najave nereda i da bi onda odustao i da obiđe taj skup.

Dikić je naveo da su ga u tužilaštvu pitali da li je trebalo neki telefon da preda Andriji Mandiću te da u tom trenutku nije znao ko je Andrija Mandić.

Kako je kazao, Sinđelić mu nikada nije pominjao da nekome treba da preda specijalni telefon.

"Gledano sada kroz optužnicu, ja nisam znao za kriminalni plan, za organizaciju, Sinđelić mi nikada nije pominjao oružje", kazao je Sinđelić.

Pojašnjavajući razlike u svojim iskazima kazao da je njemu cilj da se u ovom postupku sazna istina, te da je ovo samo dopuna njegovog iskaza, odnosno onoga čega se on sjetio u međuvremenu.

Glavni specijalni tužilac Miliovoje Katnić je pitao da li je Sinđelić pominjao neka sredstva koja bi se koristila za upad, a Dikić je kazao da nije pominjao nikakve planove ni sredstva.

"Ja sam ispao kreten koji ništa nije znao, Sinđelić ovdje pominje planove, meni nije pominjao ni oružje ni opremu", kazao je Dikić.

Odgovarajući na pitanje Katnića Dikić je kazao da bi vjerovatno razgovarao sa bilo kim ko god je došao o tom protestu, a da bi istog trena obavijestio državne organe da mu se pomene bilo kakvo krivično djelo i upad u Skupštinu.

 Optuženi Andija Mandić kazao je da specijalni tužilac ima svoj privatni politički rat. 

"Od početka je targetirana politička organizacija koji na kraju treba da bude optužena, a njeni predstavnici osuđeni.Podmeće se, prosto se iskrivljuje stvarnost, ali se jasno prepoznaje cilj.", rekao je on.

Osumnjičeni Milan Knežević je kazao da je Katnić od 15. oktobra do 7. marta "pakovao optužnicu", protiv DF-a.

"Ja nemam dilemu da je dogovor da će svjedočenje Paje Velimirovića, koji je u Podgorici biti nastavak krpljenja ove već prosute optužnice. Čitava Crna Gora zna da je Paja Velimirović u rodbinskim odnosima sa specijalnim tužiocem. Ja želim da procesno skratim ovu farsu, da vi presudu izvučete iz fioke i da mu idemo kući", kazao je Knežević.

Sutkinja Mugoša je zbog ovog upozorila Kneževića i kazala da će sud presuditi na osnovu činjenica i dokaza.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.