Mišnić na čelu Mojkovca, najavio snažniji razvoj
Mojkovac

Veliku šansu za razvoj opštine vidi u turizmu

Mišnić na čelu Mojkovca, najavio snažniji razvoj

Ranko Mišnić iz Demokratske partije socijalista, izabran je danas za novog predsjednika Opštine Mojkovac. Za Mišnića je glasalo 19 odbornika lokalne Skupštine, 11 ih je bilo protiv, dok je jedan odbornik bio uzdržan.

Među prioritete buduće politike novoizabrani predsjednik Opštine, je naveo poštovanje izbornog programa na osnovu kojeg je nedavno DPS osvojila vlast u toj opštini.

Sve buduće aktivnosti su već pažljivo osmišljene u saradnji sa predstavnicima mjesnih zajednica, tako da će lokalna samouprava u narednom periodu nastojati da ih što kvalitetnij i efikasnije realizuje, kazao je Mišnić.

"Riječ je o asfaltiranju novih dionica u dužnini od najmanje 15km, te rekonstrukciji i održavanju postojećih pravaca. Radiće se i na izgradnji pješačkih staza i rasvjete na lokacijama gdje je to moguće i neophodno. Paralelono sa ovim, biće pokrenute mnoge aktivnosti za stvaranje kvalitetnih preduslova za rad", istakao je predsjednik Opštine Mojkovac.

Kontinuitet budućeg djelovanja biće kadrovsko jačanje lokalne samouprave, čime bi se postepeno stvarali preduslovi za ostanak i zapošljavanje mladih u Mojkovcu, a u okviru privrednih djelatnosti obezbjeđivaće se uslovi za unapređenje poljoprivrede, i to kroz niz mjera, gdje će prva biti značajno povećanje fonda za uspješniji razvoj poljoprivrede u mojkovačkoj opštini, naveo je on.

Mišnić i u turizmu vidi veliku šansu za razvoj opštine.

"U ovoj godini planirano je probijanje puta Sjenokosi-Vrioca, Bjelojevići - Vragodo te izrada projekta mosta Podbišće - Bjelojevići",najavio je predsjednik Mojkovca.

On će, kako je naveo, sa svojim timom značajnu pažnju usmjeriti ka održavanju i unapređivanju dosadašnjih kulturnih manifestacija.

Jedna od razvojnih šansi Mojkovaca, biznis zona u Babića Polju, tokom ljeta dobiće svu infrastrukturu koja je neophodna budućim investitorima u šta će biti uloženo 500 000 eura.

Novoizabrani predsjednik Opštine Mojkovac istakao je da je lokalna samouprava, sve vrijeme od trenutka nesreće u fabrici oružja "Tara" nastojala da pomogne porodicama stradalih radnika te da će tako biti i u narednom periodu.

Odbornici iz opozicionih redova nijesu podržali izbor Mišnića za predsjednika, ali su imali zajednički zahtjev, da buduća lokalna samouprava bude imala više sluha za predlog koji dolaze iz njihovih redova te da Mišnić bude predsjednik svih građana, a ne samo onih koji su glasali DPS.

Rtcg

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.