Demokrate: Samo pričate o jedinstvu, dogovorite nestranačkog kandidata

Demokrate: Samo pričate o jedinstvu, dogovorite nestranačkog kandidata

Ponuda Demokrata je iskrena i posvećena naporima da se, po mogućnosti, cjelokupna opozicija objedini oko jednog nestranačkog predsjedničkog kandidata, saopštili su iz te partije.

Iz partije Alekse Bečića su reagovali na navode Jovan Vučurovića koji je poručio, ako se Bečić u Beranama  obratio DF-u, da jezikom ultimatuma, političkih kompleksa i frustracija može da razgovara sa onima oko njega, a nikako sa DF-om.

" DF čvrsto stoji na pozicijama da opozicija treba da radi zajedno i da ima zajedničkog nestranačkog kandidata, jer je to jedini način da se pobijedi kandidat DPS-a, a sve drugo je lična promocija", između ostalog je kazao Vučurović.

Demokrate su podsjetile da u kontinuitetu, posljednjih mjeseci, a posebno posljednjih dana svi opozicioni politički subjekti, a posebno DF, ističu kako je opoziciji potreban nestranački kandidat, tvrdeći da samo on može da pobijedi kandidata DPS-a na predstojećim predsjedničkim izborima.

"Predsjednik Bečić je kao odgovoran političar takve stavove kolega iz opozicije prihvatio i saopštio: izvolite, kolege, usaglasite u okviru opozicije konkretni predlog za predsjedničkog kandidata iz kruga nestranačkih ličnosti i Demokrate, na čelu sa Aleksom Bečićem, će ga podržati i raditi posvećeno da taj kandidat pobijedi kandidata DPSa, sa istim elanom kao da je u pitanju naš stranački kandidat", saopštile su Demokrate.

Svoju ponudu opisuju kao iskrenu i posvećenu naporima da se, po mogućnosti, cjelokupna opozicija objedini oko jednog nestranačkog predsjedničkog kandidata.

"Ukoliko su pojedini opozicioni politički subjekti naše viđenje roka u kojem treba dogovoriti nestranačkog kandidata doživjeli kao ultimatum, što nije bila namjera, da pojasnimo: izvolite, dogovorite nestranačkog kandidata opozicije za predsjednika Crne Gore, u roku koji vi odredite, i istog dana kada nas obavijestite o postignutom dogovoru, sazvaćemo sjednicu Glavnog odbora Demokrata i tog kandidata podržati cjelokupnog partijskom infrastrukturom.

Svađe, podvale i podmetanja ostavljamo onima koji su samo navikli da gube i vrijeđaju. Međutim, ukoliko ste odustali od namjere da imamo zajedničkog kandidata opozicije, korektno bi bilo da nas o tome informišete, jer pojedini pričaju o jedinstvu, očito, samo do trenutka dok se jedinstvo ne ostvari.", zaključile su Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.