Gargović podnosi krivičnu prijavu protiv Delevića, službenika MUPa

Beranska afera ili podmetačina

Gargović podnosi krivičnu prijavu protiv Delevića, službenika MUPa

Krivična prijava protiv Đorđa Delevića je najmanje što se može očekivati nakon strašne predizborne podmetačine u koju je pokušao da uvuče Nasera Gargovića, i u koju je bezuspješno pokušao da uplete i ministra prosvjete, saopštile su Socijaldemokrate.

Čitava „afera“, a, kako kažu iz SDa, ustvari klasična predizborna podmetačina, u vezi sa prelaskom Delevića u SD, se svodi na sljedeće:

"Snimak, koji su građani imali priliku da čuju, jasno pokazuje da niko nije vršio pritisak na Delevića, inače člana SDP-a i službenika MUP-a koji je gle čuda napredovao u službi zahvaljujući Rašku Konjeviću tadašnjem ministru unutrašnjih poslova, već je on vršio kontinuirani pritisak kako bi pokušao da iznudi korist. Iskusni MUP-ovac Delević je očigledno imao jasne instrukcije da pričom o napuštanju liste, u komunikaciji sa dugogodišnjim prijateljem, „izvuče“ bilo šta čime bi se on lično ili SDP mogao okoristiti. O tome će nadležni organi biti detaljno informisani

Gargović na kraju, biva "navučen" na navodni predizborni skandal kroz potpuno individualnu, samostalnu, neformalnu i bukvalno izmoljakanu komunikaciju sa Delevićem, a ne kroz grandiozne „šeme“ i dogovore sa bilo kime, kakve su pokušane da se iskonstruišu.", naveli su iz Socijaldemokrata.

Dodaju da se kroz transkripte razgovora jasno uočava da Delević stalnim pitanjima kad bi mogao da se vidi sa ministrom prosvjete Šehovićem, zapravo ima instrukcije o glavnoj „meti“.

"I to je posebno vidno ako se uzme u obzir da je snimak nastao prije petnaestak dana. Šta se čekalo do sad? Pa naravno: da se pokuša na bilo koji direktan ili indirektan način iskompromitovati ministar Šehović.No, kako se u tome nije uspjelo, a izbori su se približili, SDP je pošao u javnost po principu „daj šta daš“. Svakako, dovoljno da se pokuša iskonstruisati makar i traljava predizborna afera, ne bi li im pomogla da se dohvate cenzusa, koji je inače dalek svjetlosnim godinama, jednako onako kako je ostao dalek za ovu partiju u nestajanju i u Tuzima i Mojkovcu.Da stvar bude još smješnija, prenebregava se činjenina da ministar nema ovlašćenja da zapošljava osoblje ni Univerzitetskog centra u Beranama, niti vrtića, već je to isključivo ovlašćenje direktora ovih institucija", kažu iz SDa.

Ocjenjuju naivnom i jeftinom unaprijed isplaniranu argumentacija Delevića da on nije snimao razgovor, ili mu, pitaju se, logika nije jača strana ili nije svjestan u šta ga je uvukao ministar mu Raško.

Poručuju da će snositi odgovornost za izgovorene riječi.

"SDP se nadao da će se ova priča i završiti kao još jedna predizborna medijska afera, u čemu su se, ipak, grdno prevarili. Jer ovakve stvari, koje su u domenu potpune krivične odgovornosti, završiće se tamo gdje im je i mjesto: pred nadležnim organima i na sudu.Kad ste se odlučili da se bavite krivičnim djelima, podmetanjima, navlačenjima i udarom na nečiji lični integritet, izigravajući žrtvu, onda ćete i snositi posljedice za svaku riječ i svako krivično djelo koje ste u toku konstrisanja te „afere“ izvršili.Pa ćemo se valjda svi jednom naučiti da se, u pokušaju narušavanja nečijeg ugleda i to putem krivičnih djela i podmetanja, ne može ući bez posljedica.", naveli su u saopštenju iz SDa.

Sugerišu građanima da ne upadaju u zamku SDP-ovaca, odnosno onih koji su prešli u zonu političkog lutanja izazvanog pregorelosti u nerealnim ambicijama njihove partijske vrhuške. 

"S druge strane, ono što najviše boli pogubljene lidere SDP-a je činjenica da je trend rasta podrške Socijaldemokratama nezaustavljiv i da podmetačine priveščića DF-a i Demokrata dovode do još jačeg rasta o čemu svjedoče i brojni građani Berana koji zovu posljednjih dana Nasera Gargovića dajući mu neizmjernu podršku da istraje u raskrinkavanju nečasnog nauma posrnulih i nebitnih političara i lokalnih egzekutora njihovih nečasnih radnji", zaključuje se.

Delević potvrdio da ga je Gargović zvao

Kandidat za odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) Đorđe Delević potvrdio je juče u Osnovnom tužilaštvu u Beranama da mu je funkcioner Socijaldemokrata (SD) Naser Gargović nudio posao za suprugu ukoliko se povuče sa izborne liste SDP-a i pređe u Socijaldemokrate.

Delević je u Tužilaštvu kazao da mu je Gargović u više navrata, pozivima i porukama, nudio posao za suprugu u dječjem vrtiću “Radmila Nedić” ili Univerzitetskom centru ukoliko pređe u SD, a da mu je kazao i da će on to završiti sa ministrom prosvjete Damirom Šehovićem. Šehović je to ranije demantovao navodeći da se radi o podmetačini, objavile su Vijesti.

Delević je pred tužiocem potvrdio i da se na snimku čuju njegov i glas Gargovića, ali da ne zna ko je snimao i dostavio snimak medijima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.