Bečić Đukanoviću: Ko može gore od tebe, trebalo bi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda
Sa konvencije

Konvencija u Beranama

Bečić Đukanoviću: Ko može gore od tebe, trebalo bi da uđe u Ginisovu knjigu rekorda

Demokratska Crna Gora održala je sinoć u Beranama konvenciju u susret nedjeljnim izborima u toj opštini. Osim kandidata za odbornike u lokalnoj skupštini, koji su predstavili konkretne projekte koje će Demokrate realizovati kad pobijede u Beranama, sinoćnjem skupu prisustvovalo je i rukovodstvo Demokrata, na čelu sa predsjednikom Aleksom Bečićem.

Predsjednik Demokrata je prisutne upitao da li im je neko dao socijalnu pomoć, obećao radno mjesto, asfaltirao putić pored kuće dođu na Konvenciju?

„Naravno da nije. I došli ste u ovolikom broju. A da, vi ste Demokrate, vi ste naši, mi smo vaši, zato smo skupa, zato zajedno, zato smo jedna velika porodica, zato će Berane ostati bastion slobode, prkosa i ponosa i neosvojiva tvrđava za poslednjeg evropskog diktatora i grobara crnogorske mladosti!“, kazao je-

Nakon osvrta na predsjedničke izbore, Bečić se osvrnuo na posjetu predsjednika DPSa Beranama, koji je, kako je rekao, smogao snage da se obrati Berancima.

„Ali nije pomenuo rekordnu nezaposlenost u Beranama od 58%, nije pomenuo ni da u Beranama ima nekoliko puta više nezaposlenih, penzionera i korisnika socijale od radno aktivnog stanovništva. Ne pomenu ni da njegovi drugovi, prijatelji i članovi porodice preko hidroelektrana izvlače 95% profita od eklploatacije vašeg, beranskog prirodnog bogatstva. Ne osvrnu se ni na povećanje pdv-a, goriva, struje, akciza. Ali jeste rekao sljedeće: ko može bolje od njega i njegove partije, spreman je prvi da ga glasa, ali nije još primijetio takvoga. E, ja mu večeras iz Berana poručujem: ko može gore od tebe, trebalo bi automatski da uđe u Ginisovu knjigu rekorda, jer nije se rodio, niti će se roditi taj majčin sin koji može toliko da otimati, toliko da vara, toliko da zadužuje, toliko da manipuliše i da atakuje na ljudske živote koliko ti možeš. Bolje da me nema, bolje da ne hodam ovom zemljom, nego da svojoj državi, svom narodu, ovoj mladosti uradim ono što je on uradio za ovih 27 godina!“, poručio je Bečić.

On je pozvao Beranke i Berance da se sjete naše mladosti i, kako je rekao, u tom slučaju ne mogu pogriješiti.

„Sjetite se naših osmijeha i znaćete šta treba učiniti. Sjetite se svoje djece i njihove budućnosti i lako ćete odlučiti. Sjetite se svojih očeva i đedova i znaćete gdje trebate biti. Nema tog majčinog sina koji može natjerati da pljunem na ono što sam, na ono odakle sam i na ono što ću uvijek biti dok dišem i hodam ovom ponosnom i časnom zemljom našom!“

Bečić je poslao i apel  đedovima i bakama i penzionerima da pomognu.

„Od vaše odluke zavisi naša budućnost. Između vaše unučadi, ove časne i poštene mladosti, sa jedne, i mračnih figura prošlosti, sa druge strane, izaberite budućnost. I ponavljam vam po ko zna koji put: nije vama penzije dao ni Milo, ni Aleksa. Vi ste ih zaradili. Imali ste privilegiju da živite od svog rada. Omogućite i nama tu privilegiju. Pomognite nam. Nemojte nas iznevjeriti. Mi vas sigurno nećemo. Zajedno ćemo pobijediti!", kazao je Bečić.

Na samom kraju, Bečić je poručio: „U pamet se, braćo Beranci, u pamet se, ujčevino Vasojevići! Nemojte dozvoliti da vaš časni opozicioni glas završi među rasutim glasovima, nemojte dozvoliti da vaš opozicioni glas završi među mandatima DPS-a! Ne dozvolite da se Berane, bastion otpora, slobode i prkosa vrati u ruke kriminalaca i tajkuna, ne dozvolite da laž pobijedi istinu, da pohlepa pobijedi poštenje! Kada je god bilo do Beranaca, pobjeda je bila sigurna! Tako je bilo uvijek, tako mora biti i ovoga puta!", kazao je lider Demokrata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.