Advokati odbrane: Sinđelić nije zakonito dobio status svjedoka, iskaz nelogičan...
Suđenje za pokušaj državnog udara

Suđenje za pokušaj državnog udara

Advokati odbrane: Sinđelić nije zakonito dobio status svjedoka, iskaz nelogičan...

Danas je u Višem sudu u Podgorici nastavljeno suđenje za pokušaj državnog udara na dan parlamentarnih izbora 2016. godine.

Sudija Suzana Mugoša odbila je skoro sve predloge odbrane za izvođenje dokaza. 

Ocijenila je da bi pribavljanje određenih predloženih dokumenata uticalo na odugovlačenje postupka. Odlučeno je da kao svjedok bude saslušan Mirko Velimirović. Odbrana je, izjašnjavajući se o iskazu svjedoka saradnika, ocijenila da Sinđelić nije govorio istinu.

Sud je odbio predlog odbrane da se izvrši psihijatrijsko vještačenje svjedoka, jer, kako je kazala sutkinja Mugoša, to nije predviđeno ZKP-om.

Ona je odbila predlog advokata da se pribave zapisnici izjava Sinđelića prije nego što je dobio status svjedoka saradnika.

Mugoša je kazala da će sud tražiti podatak od MUP-a Crne Gore da li je Sinđelić prelazio granicu tokom 2016, a i da će isto to tražiti od MUP-a Srbije.

Odbijen je i predlog da se dostave podaci od srbijanskog MUP-a o kaznenoj evidenciji i ranijoj osuđivanosti svjedoka saradnika.

"To bi bilo bitno samo ukoliko svjedok izgubi taj status", pojasnila je Mugoša.

Sud je odbio predlog odbrane da se od srpske Bie traže podaci koliko dugo je Sinđelić bio na Interpolovoj potjernici.

Sud prihvatio predlog advokata da se od aerodroma Nikola Tesla Beograd pribavi podatak kasa je bio let za Moskvu.

Usvojen je predlog da se u svojstvu svjedoka sasluša Mirko Velimirović.

O predlozima da se kao svjedoci pozovu Nebojša Medojević, Goran Danilović, Slaven Radunović, Predrag Bulatović i bivši direktor BIA  Aleksandar Đorđević, Vijeće će odlučiti u toku postupka.

Advokati odbrane istakli su da svjedok saradnik Saša Sinđelić nije zakonito dobio status svjedoka, da sud nije trebalo da mu odredi status svjedoka saradnika, te da je njegov iskaz nelogičan i kontradiktoran, da nije iznosio svoja neposredna saznanja već političke kvalifikacije, vrijeđao odbranu... 

Kodex/RTCG/Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.