Kolašin: Pretresi na više lokacija, oduzeto oružje, uhapšeno jedno lice
Zaplijenjeno oružje u Kolašinu

Kolašin: Pretresi na više lokacija, oduzeto oružje, uhapšeno jedno lice

Službenici kolašinske policije rano jutros izvršili su pretrese na tri lokacije u tom gradu.

Naime, službenici OB Kolašin i Stanice policije za javni red i mir Centra bezbjednosti Podgorica su jutros izvršili pretrese na tri lokacije koje koriste V.T. (26), M.B. (37) i D.D. (66), svi iz Kolašina.

-Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi V.T. policijski službenici su pronašli i oduzeli automatsku pušku M-70 AB 2 kalibra 7,62 mm sa preklapajućim kundakom sa okvirom i 22 komada municje kalibra 7,62 mm, lovački karabin M-48, lovačku pušku Monte Carlo kalibra 12 mm kao i 8 patrona municije kalibra 12 mm, u ilegalnom posjedu. Pretresom stana i prostorija koje korisrti M.B. policijski službenici su pronašli i oduzeli: lovački karabin marke Zastava kalibra 8,57 mm i 25 komada municije kalibra 8,57mm i 11 komada municije kalibra 7,62 mm. Nadalje, policijski službenici su pretresom stana i drugih prostorija koje koristi D.D. pronašli i oduzeli: poluatomatsku pušku kalibra 7,62 mm, 50 komada municije kalibra 7,62 mm i 10 komada municije kalibra 7,9 mm- saopštila je Uprava policije.

Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u  Kolašinu je naložio da se V.T. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Tužilac je za M.B. i D.D. naložio da se protiv njih podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija - navode iz policije.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.