Predsjednički kandidati porukama da doprinesu stabilnosti u državi
Foto: PR Centar

Crnogorska se posebno fokusira na izbore

Predsjednički kandidati porukama da doprinesu stabilnosti u državi

Tokom kampanje za predsjedničke izbore od kandidata za tu funkciju trebalo bi da se čuju poruke kojima se može doprinijeti postizanju stabilnosti u državi, ocijenio je predsjednik Crnogorske, Vladimir Pavićević.

On je, u izjavi za PR Centar, kazao da su u ovoj godini najvažniji predsjednički izbori i da će se Crnogorska na njih posebno fokusirati.

„Mnogi naši građani će u ovoj godini više puta na glasanje, ali najvažniji izbori u 2018. u Crnoj Gori biće predsjednički. To su izbori za instituciju koja simbolizuje jedinstvo države i njenu cjelovitost. Značajna ovlašćenja u procesu odlučivanja o najvažnijim pitanjima čine predsjedničku funkciju izuzetno značajnom. I zato ćemo se mi na ove izbore posebno fokusirati“, poručio je Pavićević.

U Crnogorskoj, kako je rekao, smatraju da bi bilo dobro da se tokom kampanje od kandidata čuju integrativne poruke, tj. poruke kojima se može doprinijeti postizanju stabilnosti u državi.

„Za građane bi sigurno ova vrsta poruke bilo ohrabrenje -  da ukazujemo na principe koji nas spajaju, a ne razdvajaju. Baš zato što su crnogorskom društvu potrebne integrativne ideje, mi iz Crnogorske smo javno saopštili predlog da se Crne Gore zasniva na principima ustavnog patriotizma“, istakao je Pavićević.

On je pojasnio da je ustavni patriotizam koncepcija koja podrazumijeva okupljanje oko pune lojalnosti državi, pridavanje posebnog značaja i vrijednosti ustavu Crne Gore, kao i potvrđivanje građanske lojalnosti i razvijanje ustavnih sentimenata.

„Pozivam sve kandidate da se informišu o našoj koncepciji ustavnog patriotizma“, poručio je Pavićević.

On smatra da bi kandidat koji bi sebe idejno legitimisao koncepcijom ustavnog patriotizma bio predsjednik svih građana Crne Gore.

„Time bi poručio da će raditi tako da se stavi tačka na prošlost i da se okrene novi list u istoriji Crne Gore. Predsjednički izbori su prilika da takav kandidat dobije šansu i mandat da dostojno reprezentuje crnogorske građane.  I tu priliku treba da iskoristimo“, poručio je Pavićević.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.