ZIKS: Dikić izgubio svijest, pao i povrijedio glavu
Bratislav Dikić

Žalio se da se ne osjeća dobro

ZIKS: Dikić izgubio svijest, pao i povrijedio glavu

Bratislav Dikić, okrivljeni za učešće u planiranju terorističkih napada, u utorak je izgubio svijest, pao i povrijedio glavu, zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć u zatvorskoj bolnici i u Urgentnom centru potvrđeno je Pobjedi iz više izbora bliskih istrazi.

Kako saznaje ovaj list, Dikić se zatvorskim policajcima žalio da se ne osjeća dobro, zbog čega je odvezen u Urgentni blok. Tamo je primio infuziju i vratio se u istražni zatvor.

Ponovio je da mu nije bolje, a nekoliko sati kasnije pao je i povrijedio glavu. Zatvorski policajci odveli su ga kod zatvorskog ljekara, gdje mu je drugi put tokom dana ukazana pomoć.

Da se Dikić ne osjeća dobro u posljednje vrijeme, potvrđuje i njegov iskaz u kojem je naveo da je ovo četvrti put da mu se događa da gubi svijest.

Njegov branilac, advokat Dušan Jovović potvrdio je da je njegovom klijentu ukazana pomoć u Urgentnom centru.

On je istakao da je Višem sudu u Podgorici podnio zahtjev za ukidanje pritvora jer je Dikić teško bolestan.

Advokat je podsjetio da je nedavno podvrgnut “izuzetno složenoj medicinskoj intervenciji” i da je trenutno u postoperativnom periodu, koji podrazumijeva strogo kontrolisani režim ishrane i medicinske kontrole.

“Zdravstveno stanje se konstantno pogoršava jer Dikić koristi alternativne metode liječenja i medikamente inostranog porijekla, kojih nema na spisku Ministarstva zdravlja, pa mu ne može biti pružena adekvatna medicinska zdravstvena zaštita i adekvatna medicinska njega u ZIKS-u”, kazao je advokat.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.