Cuca: Nametnite nam odgovornost za razvoj Ulcinja
Arsim Cuca

Cuca: Nametnite nam odgovornost za razvoj Ulcinja

Kvalitetna saobraćajna i komunalna infrastruktura su preduslov ekonomskog razvoja Ulcinja, koji bitno utiče na kvalitet života naših sugrađanki i sugrađana, a bez čega ne možemo očekivati ulaganja domaćih i stranih investitora, navodi se u saopštenju Arsima Cuce, kandidat na odborničkoj listi “Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosljedno za Ulcinj”.

U tom smislu, Socijaldemokrate će se kako kaže posebno zalagati za završetak rekonstrukcije treće faze puta „Sukobin“ - Ulcinj, koji je od izuzetnog značaja prvenstveno za stanovnike Vladimira, ali i Ulcinja, imajući u vidu činjenicu da je riječ o tranzitnom putu, preko kojeg u Ulcinj dolazi najveći broj turista.

"Podsjećam da je za vrijeme mandata tadašnjeg ministra saobraćaja i pomorstva, Ivana Brajovića, aktuelnog predsjednika SD, napravljen projekat za rekonstrukciju tog puta (od graničnog prelaza “Sukobin” do Ulcinja), koji je realizovan u dvije faze: “Sukobin” - Vladimir i Vladimir - Krute, dok se posljednja treća faza Krute - Ulcinj upravo izvodi, na čemu ćemo, kao što rekosmo, posebno insistirati za dobrobit svih stanovnika Vladimira i Ulcinja.

Takođe, imajući u vidu da Ulcinj kuburi sa nedovoljnim brojem parking mjesta, naročito u vrijeme ljetnje turističke sezone, smatramo da je neophodno osnivanje javnog lokalnog  preduzeća koje bi se na adekvatan način bavilo ovom tematikom i konačno riješilo taj gorući problem sa kojim se naši sugrađani maltene svakodnevno susreću. Ponudićemo i realizovati projekte koji će ubrzo povećati broj parking mjesta i ponuditi dodatne sadržaje koji će vidno uticati na poboljšanje saobraćajne infrastrukture", saopštio je Cuca.

Prema njegovim riječima, opštepoznata je činjenica da Ulcinj ima velikih problema sa  fekalnim i otpadnim vodama,  naročito u vrijeme turističke sezone.

"Iz tih razloga, prioritet će nam biti izgradnja fabrike za prečišćavanje fekalnih i otpadnih voda, što je opet jedan od elementarnih preduslova za privlačenje domaćih i stranih investitora, naročito u turizmu, čime bi se između ostalog riješio i problem zagađenja Port Milene.

Rješenjem ovih ključnih infrastrukturnih problema, povećaćemo kvalitet života našim sugrađanima i stvoriti neophodne uslove za privlačenje domaćih i stranih investitora. Zato nam u nedjelju, 4. februara, zaokruživanjem broja 1, nametnite odgovornost za razvoj našeg grada. Dosljedno za naš Ulcinj!", zaključuje se u saopštenju.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.