Smolović novi gradonačelnik: Građani u fokusu, cilj evropski kvalitet života
Petar Smolović, foto:Kodex

Ekonomista na čelu Bijelog Polja

Smolović novi gradonačelnik: Građani u fokusu, cilj evropski kvalitet života

Petar Smolović novi je gradonačelnik Bijelog Polja.

Njega su danas na tu funkciju izbarli odbornici lokalnog parlamenta od kojih su 22 glasala za, 6 protiv i 3 su bila uzdržana.

Dosadašnji gradonačelnik Aleksandar Žurić podnio je ostavku na tu funkciju, što je danas konstatovala lokalna skupština.

Smolović je danas u prvom obraćanju kao predsjednik opštine odbornicima lokalnog parlamenta zahvalio na ukazanom povjerenju, istakavši da će biti predsjednik svih građana Bijelog Polja.

Kako je naveo, svoje aktivnosti će fokusirati u tri pravca:

„Prvi je nastavak stabilizacije opštinskih finansija, optimizacija radne snage kroz reorganizaciju i profesionalizaciju koji predviđa novi zakon o lokalnoj samoupravi. Drugi je nastavak realizacija kapitalnih infrastrukturnih projekata koji treba da stvore preduslove za privatne investicije i otvaranje novih radnih mjesta kako bi zadržali mlade ljude. Treći i najvažniji je očuvanja najvećeg kapitala koji Bijelo Polje čini prepoznatljivim i van granica Crne Gore, a to je međunacionalni i međuvjerski sklad koji imamo a koji su nam generacija ostavile u nasleđe. Zadatak svih nas je da taj sklad očuvamo i unaprijedimo jer je on zalog naše evropske budućnosti“, istakao je Smolović. 

Od zaposlenih, kako je kazao, očekuje predani rad, maksimalnu odgovornost i stručnost u izvršavanju zadataka kao i tranziciju svijesti da građanin mora biti u fokusu svih odluka.

„Svi službenici i rukovodioci moraju imati svijest da smo mi servis građana i da smo ovdje zbog njih.“, poručio je Smolović.

On je pozvao sve odbornike, NVO, privrednike, dijasporu a iznad svega građane na saradnju u vezi svih otvorenih tema kako bi zajedno došli do najboljih rješenja.

Smolović je zahvalio svom prethodniku, Aleksandru Žuriću na izuzetnom doprinosu koji je dao Bijelom Polju u svakom pogledu. Ocijenio je da je  veliki izazov održati započeti tempo razvoja.

„Krajni cilj svih mjera i odluka koje svakodnevno realizujemo je evropski kvalitet života u Bijelom Polju za koji sam siguran da ćemo zajedno u dogledno vrijeme ostvariti“, kazao je Smolović i dodao da će prilikom predlaganja budžeta opširnije iznijeti svoj plan rada na novoj funkciji.

ps

Smolović:Cilj evropski kvalitet života u Bijelom Polju, foto:Kodex 

Petar Smolović je magistar ekonomije, rođen je u Bijelom Polju 1979. Godine. Obavljao je poslove komercijalnog i izvršnog direktora u kompaniji Imperijal, koja je dobitnik Trećejanuarske nagrade, najvećeg opštinskog priznanja. Bio je radno angažovan u Atlasmont banci kao investicioni menadžer i regionalni koordinator, u Nex Montenegro berzi kao stručni savjetnik, broker i investicioni menadžer. Bio je i konsultant i vođa tima za reformu više zakona penzionog sistema u projektu Svjetske banke, stručni saradnik na projektima Instituta za strateške studije i prognoze Podgorica kao i saradnik u projektu razvoja biznisa u Crnoj Gori u Centru za preduzetništo Podgorica. Član je Udruženja ekonomista Crne Gore, Asocijacije menadžera, Montenegro biznis alijanse i Američke privredne komore u našoj zemlji. Skupština Bijelog Polja je u maju 2016. godine dala saglasnost na izbor Smolovića za potpredsjednika Opštine, poslanik je u Skupštini CG za mandatni period 2016/2020.

Predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Milko Kovačević kazao je da dosadašnji rad Smolovića na funkcijama koje je obavljao u prethodnom periodu ga najbolje preporučuje za izbor na ovakvu odgovornu funkciju

 „Uvjereni smo da Petar Smolović posjeduje zančajno iskustvo stečeno u prethodnom periodu kroz obavljanje odgovornih poslova i funkcija, kako u oblasti politike tako i u oblasti ekonomije i ukupnog društvenog razvoja koje garantuje da sa uspjehom može odgovoriti izazovima koje sa sobom nosi funkcija predsjednika Opštine Bijelo Polje“, kazao je Kovačević.

Podsjetimo, predsjednik opštine bira se na period od četiri godine. 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.