Migranti zatražili azil u CG, nema indicija da su bili žrtve trgovine ljudima
Foto: Radio Jadran

Sprovedeni u Centar za azil

Migranti zatražili azil u CG, nema indicija da su bili žrtve trgovine ljudima

Nakon što je utvrđeno da se radi o licima koji su tražioci azila u Crnoj Gori, u organizaciji UNHCR-a svih 17 lica je sprovedeno u Centar za azil, kazali su iz Uprave policije u vezi sa prihvatom 17 migranata koji su juče ujutru italijanskim brodom, uplovili u Luku Zelenika.

Iz policije napominju da se, s obzirom da su lica tražioci azila u Crnoj Gori, o njihovim zahtjevima odlučuje u skladu sa pozitivnim zakonskim propisima i u zakonom predviđenom roku.

"Aktivnosti koje su policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužiocem, sproveli do ovog momenta za sada ne ukazuju na to sumnju da je ovih 17 lica krijumčareno preko granice od strane drugih lica odnosno da su žrtve trgovine ljudima. Policija će svakako nastaviti istragu u ovom slučaju a istraga će se između ostalog voditi i u tom pravcu, kako bi se utvrdile sve relevantne činjenice", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.