LP napušta koaliciju u Budvi
Sjednica Predsjedništva LP

LP napušta koaliciju u Budvi

Predsjedništvo Liberalne partije preporučilo je novom Opštinskom odboru Budva,koji će uskoro biti izabran i Glavnom odboru partije, donošenje odluke o raskidu koalicionog sporazuma u Budvi i napuštanju postizborne koalicije i aktuelne lokalne vlasti.

Sjednica Predsjedništva Liberalne partije je održana sinoć u Podgorici, analizirala se aktuelna politička situacija u susret predsjedničkim izborima.

Ocijenjeno je, nakon preispitivanja ovog sporazuma, "da je ovakav savez, predvođen DF i Demokratama nanio veliku političku štetu Liberalnoj partiji i da je napuštanje koalicije u Budvi u najboljem interesu građana Opštine Budva u narednom periodu".

Na sjednici je zaključeno da bez obzira na nivo ustavnih ovlašćenja predsjednika države, da zbog specifičnog aktuelnog političkog ambijenta ovi izbori mogu imati značaj sličan onima iz oktobra 1997. kada se Crna Gora konačno vratila sebi i krenula putem obnove nezavisnosti, Evrope i NATO-a.

Kako se dodaje Glavni odbor LP će uskoro donijeti odluku o načinu učešća na Predsjedničkim izborima, poštujući koalicioni Sporazum na državnom nivou.

"Predsjedništvo LP je podržalo aktuelno potpisivanje Peticije za preispitivanje svih nelegalnih upisa crkvene imovine u Crnoj Gori i njeno vraćanje u državno vlasništvo i državno dobro. Pozvani su svi članovi i simpatizeri LP da podrže ovu inicijativu kao važno pitanje funkcionisanja pravne države i vladavine prava,čije rješavanje ulazi u novu fazu, zahvaljujući ogromnoj podršci crnogorskih građana  i  naše dijaspore,koji su je do sada podržali i potpisali", saopšteno je iz LP.

Raspravljalo se i o nastupajućim lokalnim izborima koji će se održati u prvoj polovini ove godine i  donijeta je odluka o učešću Liberalne partije na ovim izborima u svim Opštinama gdje LP ima razvijenu infrastrukturu i Odbore, a o načinu izlaska odlučivaće lokalni odbori i najviši organi partije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.