Bisiklom protiv klimatskih promjena

Besplatni bicikl taksi postao atrakcija na sjeveroistoku Turske(FOTO)

Bicikl taksi za kratko vrijeme postao je velika atrakcija u sjeverozapadnoj turskoj provinciji Kirklareli, a riječ je o trotočkašu koji je u drugim zemljama poznat i kao “tuk-tuk“.

Načelnik distrikta Luleburgaz Emin Halebak za Anadoliju je kazao kako je projekt “Borba biciklom protiv klimatskih promjena“ realizovan u okviru projekta Evropske unije.

“U javni prevoz smo uključili bicikl taksi u znak borbe protiv globalnog otopljavanja i smanjenjem emisije štetnih gasova želimo biti učesnici borbe protiv klimatskih promjena“, kazao je Halebak.

Projekt vrijedan 50.000 eura podržan je evropskim fondovima IPA i u prvoj etapi će trajati godinu.

“Građani imaju priliku besplatnog prevoza u gradu. Vodimo računa da stari, trudnice, invalidi i djeca imaju prednost u našem taksiju“, kazao je Halebak.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.