Poreska inspekcija kontroliše račune Monteputa
Tunel Sozina

Poslije pet godina

Poreska inspekcija kontroliše račune Monteputa

Poreska inspekcija je poslije pet godina ušla u kontrolu državne kompanije Monteput, koja gazduje tunelom Sozina.

Iz Poreske uprave Pobjedi su kazali da je u pitanju redovna kontrola.

“Poreska uprava je u sklopu redovnog plana kontrola najavila postupak inspekcijskog nadzora kod ovog poreskog obveznika. Predmet kontrole biće provjera obračuna, prijavljivanja i plaćanja svih poreskih prihoda koje administrira Poreska uprava tokom prethodnih pet godina”, objasnili su iz Poreske uprave.

Oni su saopštili da Monteput redovno prijavljuje i izmiruje sve dospjele obaveze.

“Zbog toga se ne smatra visokorizičnim poreskim obveznikom sa aspekta oporezivanja”, saopštili su iz ove uprave koja je u sastavu Ministarstva finansija.

Podsjetimo da je Vlada prije petnaestak dana usvojila plan Monteputa za tekuću godinu koji planira prihode sa PDV na 9.965.000 eura. Gotovo kompletan prihod ili 9.850.000 eura sa PDV-om je putarina kroz Sozinu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.