Uhapšeno devet osoba zbog krijumčarenja narkotika (VIDEO)
Ilustracija

Akcija "Barba"

Uhapšeno devet osoba zbog krijumčarenja narkotika (VIDEO)

Službenici Sektora kriminalističke policije su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije i centara bezbjednosti Bar i Berane, a u koordinaciji i po nalogu Specijalnog državnog tužioca, u sklopu akcije „Barba“ koja je započeta julu 2016. godine, jutros izvršili pretrese na 11 lokacija u Podgorici, Beranama, Andrijevici i Baru. Danas je lišeno slobode sedam lica, dok su dva lica juče lišena slobode, zbog osnovane sumnje da su počinila krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Na osnovu preduzetih mjera i radnji  identifikovane su tri kriminalne grupe, koje su, kako se sumnja,  marihuanu i heroin nabavljale iz Republike Albanije, a potom preko teritorije naše države krijumčarile za Hrvatsku, Srbiju, Bosnu i Hercegovinu i Njemačku, kažu iz policije.

"Sprovedenim pretresima pronađen je veliki broj predmeta i drugih materijalnih dokaza koji ukazuju na vršenje krivičnih djela koja se ovim licima stavljaju na teret, kao i jedno vatreno oružje – puška.

Današnjom akcijom lišeni su slobode pripadnici treće organizovane kriminalne grupe koja je obuhvaćena akcijom „Barba“. Realizacija ovog predmeta započeta je 15. januara 2018. godine kada je slobode lišeno 10 lica koji su osumnjičeni da su kao pripadnici druge dvije organizovane kriminalne grupe izvršili navedena krivična djela", saopšteno je iz policije.

Kako se dodaje krivičnim prijavama ukupno je obuhvaćeno 29 lica, kojima se kao pripadnicima ovih organizovanih kriminalnih grupa stavlja na teret sumnja da su izvršili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

"U ranijem periodu u sklopu ove akcije, u više pojedinačnih akcija sprovedenih u Crnoj Gori  slobode je lišeno 14 lica, protiv kojih je podnijeto 11  krivičnih prijava, za počinjenih 14 krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Dva lica su ranije uhapšena u Hrvatskoj, a četiri lica u Njemačkoj", saopšteno je.

U predmetu „Barba“ ukupno je zaplijenjeno 375 kg marihuane, 3,3 kg heroina, 10 grama kokaina, dvije automatske puške, dvije puške, jedan automatski pištolj –škorpion  i tri pištolja.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode u predmetu „Barba“ sedam su povratnici u vršenju krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.