URA Berane: Otvorićemo minimum 200 novih radnih mjesta u proizvodnji
Nedeljko Janić

URA Berane: Otvorićemo minimum 200 novih radnih mjesta u proizvodnji

URA će kao dio nove odgovorne vlasti, u mandatu od 4 godine smanjiti dug opštine Berane za 3 miliona eura i otvoriti minimum 200 novih radnih mjesta u proizvodnji, saopštio je danas kandidat za odbornika te stranke Nedeljko Janić.

„Nova vlast mora početi da radi časno, pošteno, transparentno i u najboljem interesu svakog građanina Berana. Naš grad mora krenuti putem razvoja, investicija, stvaranja povoljnog biznis ambijenta prevashodno koncentrisanog na pomoći i subvencijama lokalnim preduzetnicima. Zbog toga ćemo smanjiti porez za 50% na prostore u kojima se obavlja privredna djelatnost. Redefinisaćemo obavezu plaćanja taksi na lokalne puteve, na način da je plaćaju samo oni privrednici koji svojim djelovanjem značajno oštećuju saobraćajnu infrastrukturu, kao što su građevinske firme i autoprevoznici. Za sve ugostiteljske objekte koji redovno izmiruju svoje obaveze i koji zapošljavaju preko 8 radnika za 30% ćemo umanjiti troškove za produženje lokacije. Ovo su samo neke od mjere kojima će pospješiti privrednike i podstaći razvoj malog i srednjeg biznisa u Beranama”, kazao je Janić.

Ističe da će pored razvoja malog i srednjeg biznisa, posebnu pažnju obratiti i na socijalni status građana Berana.

“Za vrijeme mandata od 4 godine izgradićemo dvije zgrade za potrebe socijalnog stanovanja. Formiraćemo fond za pomoć oboljeloj djeci čije bolesti ne mogu da se liječe u Crnoj Gori i na godišnjem nivou za potrebe tog fonda odvajaćemo minimum 1% budžeta ili 70.000 eura”, naglasio je Janić

Dodaje i da će u stanovima u kojima žive socijalno ugrožene porodice i za sve socijalno ugrožene porodice koje broje više od četvoro maloljetne djece URA obezbijediti besplatan pristup internetu.

“Da bi podstakli prirodni priraštaj, za svako novorođenče obezbijedićemo jednokratnu pomoć od 500 eura. Pokušaćemo da konkretnim mjerama i rješenjima poboljšamo uslove života svakog stanovnika našeg grada, posebno onih najugroženijih”, zaključuje Nedeljko Janić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.