U Luku Zelenika uplovio brod sa izbjeglicama,  medicinski zbrinuti , obezbijeđeni hrana, voda i odjeća
Foto: Radio Jadran

Herceg Novi

U Luku Zelenika uplovio brod sa izbjeglicama, medicinski zbrinuti , obezbijeđeni hrana, voda i odjeća

U Luku Zelenika, nadomak Herceg Novog, jutros je uplovio ribarski brod iz Italije, na kome se nalazilo 17 izbjeglica iz Sirije.

Upravi pomorske sigurnosti je jutros oko 7 sati od strane posade italijanskog plovila „Erica“ upućen poziv za asistenciju u kojem je tražena pomoć oko pristajanja u crnogorsku luku jer brod prevozi 17 lica i prijeti im opasnost od potopljavanja.

Posada broda „Erica“ je prethodno, shodno saznanjima, pružila pomoć ovim licima koja su se nalazila na manjem gumenom čamcu u međunarodnim vodama na način što ih je prihvatila na svoje plovilo - saopštili su iz crnogorske policije.

"Brod „Erica“ sa šest članova posade – italijanskih državljana i 17 migranata je uplovio u Luku Zelenika oko 10,10 časova. Od 17 migranata, bilo je deset muškaraca, četiri žene i troje djece. Od ovih 17 lica, po njihovim izjavama, najviše je lica iz Sirije – 11, po dva lica su iz Maroka i Jemena i po jedno lice je iz Avganistana i Pakistana", kazali su iz policije.

Lica su prihvaćena i medicinski zbrinuta i obezbijeđeni su im hrana, voda i suva odjeća.

"Slijede dalje aktivnosti u vezi sa ovim događajem kako bi se utvrdile relevantne činjenice i preduzele mjere i radnje iz oblasti nadležnosti naših organa a koje se tiču statusa ovih lica i ostalih povezanih pitanja", saopšteno je iz policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.