Kolege povrijeđenih radnika: Bili su potpuno u plamenu kada su istrčali
Foto: Kodex

Nisu mogli da ih prepoznaju

Kolege povrijeđenih radnika: Bili su potpuno u plamenu kada su istrčali

“Bio je to stravičan prizor. Obojica su bili potpuno u plamenu kada su istrčali”, ispričale su juče kolege Radovana Čobeljića i Maksima Vujičića, radnika fabrike oružja “Tara” u Mojkovcu koji su juče ujutro teško povrijeđeni u eksploziji u toj fabrici.

Povrijeđeni su u teškom stanju, nakon zbrinjavanja u Opštoj bolnici u Bijelom Polju,  helikopterima MUP-a  transportovani u  Klinički centar Crne Gore (KC CG), a juče kasno popodne na Vojno-medicinsku akademiju (VMA) u Beogradu.

“Ljude, koji su nedugo prije nesreće sa nama pili kafu, nijesmo mogli da prepoznamo. Samo mali dio kože im nije bio unakažen opektinama. Nijesmo znali šta da radimo“, ispričao je juče jedan od zaposlenih u mojkovačkoj fabrici Vijestima.

On je ispričao da su Čobeljić i Vujičić istrčali iz 'bunkera', kako oni zovu prostoriju u kojoj su njih dvojica radili. U tom 'bunkeru' se obavlja presovanje i tu rade po dva radnika koje, nakon određenog vremena, zamjenjuju druga dvojica. On je  objasnio  da se u mašinu koja presuje stavlja smješa, a da “iz mašine izlazi gotov proizvod “odrezak” u čvrstom stanju”. 

“Dešavalo se da “odrezak” iz mašine izađe zapaljen”, objasnio je on za Vijesti.

Direktor Urgentnog centra u Podgorici, dr Nermin Abdić, kazao je novinarima da su radnici zadobili opekotine drugog na treći stepen, koje su zahvatile više od 95 odsto tijela.

Uzrok eksplozije će biti poznat nakon obrade izuzetih tragova i  njihovih vještačenja”, kazao je bjelopoljski osnovni državni tužilac (ODT) Vladan Đalović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.