Pavićević o snimku iz Berana: Sadržina razgovora tačna, očekujemo brz postupak
Mirko Pavićević

Pavićević o snimku iz Berana: Sadržina razgovora tačna, očekujemo brz postupak

SDP pozdravlja reakciju Tužilaštva da pokrene postupak povodom, kako kažu, brutalnih zloupotreba i pritisaka na kandidata sa liste SDP-DEMOS u Beranama.

“Očekujemo da će Tužilaštvo u narednim danima izaći sa konkretnim rezultatima”, kazao je nosilac liste SDP-DEMOS Berane i predsjednik OO SDP Berane Mirko Pavićević.

Osnovno državno tužilaštvo u Beranama, po službenoj dužnosti pokrenulo je izviđaj povodom objavljivanja audio snimka na kojem se čuje kako član opštinskog odbora Socijaldemokrata SD navodno, po dogovoru sa ministrom prosvjete i potpredsjednika te partije Damira Šehovića, nudi neimenovanom kandidatu za odbornika SDP-a da se povuče s izborne liste SDP-a i Demosa obećavajući da će mu zaposliti suprugu.

“Razgovor između Nasera Gargovića, koji je bio moj prijatelj i koji je ovakvim postupanjem htio da unizi mene i listu koju predstavljam, i našeg odborničkog kandidata je vođen i njegova sadržina je tačna. To nažalost pokazuje u što se pretvorio izborni proces u Crnoj Gori i na šta su spremni oni kojima ni prosvjetna struka nije bitna nego je ovakvim postupanjem brukaju”, tvrdi Pavićević .

On kaže da, pošto se radi o flagrantnoj stvari i zloupotrebi koju su svi građani mogli jasno da čuju i vide, Tužilaštvo ima veoma lak zadatak da sprovede postupak i kazni vinovnike ovih nedjela.

“SDP insistira da se postupak sprovede brzo, bez ikakvog odugovlačenja, jer ćemo u suprotnom smatrati da se kroz odugovlačenje čitava stvar želi obesmisliti i zataškati. Svjedoci smo da Tužilaštvo u niz primjera do sada nije bilo na visini odgovornosti kada je riječ o izbornim i drugim zloupotrebama predstavnika vlasti. Od afere Snimak gdje smo imali simbolično postupanje Tužilaštva, do oktobarskih izbora gdje su brojni materijalni dokazi i krivične prijave opozicije ostali bez ikakvog epiloga”, kaže funkcioner SDP-a.

Poručuje da u SDP-u ne žele da vjeruju da će Tužilaštvo voditi postupak na način kojim će se pokušati anesteziranje javnosti, kroz odugovlačenje ovog kristalno jasnog slučaja.

“To bi vodilo ohrabrivanju ovakvih neustavnih i besprizornih radnji u čijem središtu su ovoga puta i pojedini ministri u Vladi. SDP neće dozvoliti da se ova stvar zataška, a informisaćemo i naše brojne međunarodne partnere kojima su ove kriminalne izborne metode DPS i satelita veoma dobro poznate”, zaključio je Pavićević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.