Supa koja liječi upale, poboljšava pamćenje i čisti tijelo od toksina
Foto: Ilustracija

Supa koja liječi upale, poboljšava pamćenje i čisti tijelo od toksina

Osim što je ukusna, ova supa pomaže pri zaštiti od virusa.

Dr Henri Biler je američki vizionar, ljekar i autor knjige "Hrana je najbolji lijek" u kojoj navodi metode liječenja bolesti ishranom. On vjeruje da tijelo ima sposobnost da se izliječi samo.

Njegova čuvena supa bogata je kalijumom, i poznata je kao jelo koje ima sposobnost da alkalizuje tijelo i stimuliše jetru i nadbubrežne žlijezde. On takođe pomaže pankreasu da kontroliše šećer u krvi.

Dodavajući topljeni maslac, takođe ćete dobiti brojna dodatna ljekovita svojstva. Smanjenje upala, podmazivanje vezivnih tkiva, jačanje imuniteta su neka od njih, a vjeruje se i da pospješuje memoriju i pomaže razvijanju inteligencije.

Ova supa je najbolji način detoksikacije tijela. Bilerova supa je dobar način da započnete dan ili je možete jednostavno dodati uz ručak.

Sastojci: 4 tikvice srednje veličine, 3 šolje boranije, 2 stabljike celera, 2 veze peršuna, 250 ml filtrirane vode, morska so po ukusu, malo topljenog maslaca.

Priprema: Ubacite vodu, isjeckane tikvice, boraniju i celer u lonac. Pustite da voda proključa, smanjite vatru i ostavite da se krčka 30 minuta, dok povrće ne postane meko i sočno. Pazite samo da ne prekuvate, nemojte kuvati dugo nakon te faze.

Ubacite mješavinu u blender i dodajte šaku peršuna i vode. Izgnječite povrće i dobro izmiksujte. Dodajte malo maslaca u svaku porciju kako biste zgusnuli teksturu i povećali ljekovita svojstva.

Ukoliko je moguće, uvijek koristite organsko povrće. Možete dodati više tikvica umesto boranije i obrnuto. U skladu sa ukusom, možete da napravite gušću ili rjeđu supu.

Izvor: Alo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.