Haradinaj:Posjeta Markovića
Ramuš Haradinaj

Haradinaj:Posjeta Markovića "novi početak" u odnosima Prištine i Podgorice

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj, izjavio je da je Kosovo izolovano i da je to veći problem, nego što je odbijanje SAD i Velike Britanije da mu izdaju vizu.

"Političari dobijaju vize, ne vjerujem da ih pogađa zabrana. Problem je u tome što je Kosovo izolovano", kazao je Haradinaj na konferenciji za novinare u Prištini, upitan da komentariše odbijanje SAD i Britanije da mu izdaju vize za posjete tim zemljama, prenosi RTS.

Nakon današnje sjednice vlade, Haradinaj je je govorio i o aktivnostima vlade o inicijativi za ukidanje Zakona o specijalnom sudu i predstojećoj posjeti crnogorskog premijera Kosovu. Rekao je da je inicijativa o ukidanju Specijalnog suda proslijeđena od strane Predsjedništva skupštine, u redovnoj proceduri. 

Za posjetu premijera Crne Gore Duška Markovića 6. februara, naveo je da će njome "Kosovo biti počastvovano", te da će označiti "novi početak" u odnosima Prištine i Podgorice. 

"Crnogorski premijer će ukazati čast Kosovu ovom posjetom. Pričaćemo o svim bilateralnim pitanjima, sa ciljem da produbimo odnose između dvije zemlje", najavio je Haradinaj. 

Što se tiče razgraničenja sa Crnom Gorom, kazao je da je ta tema u parlamentu i da nema dovoljno prostora za razgovor među premijerima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.