Unapređenje saradnje sa Univerzitetom u Mariboru
Nikolić i Samec

Unapređenje saradnje sa Univerzitetom u Mariboru

Rektor Univerziteta Crne Gore prof. dr Danilo Nikolić razgovarao je sa prorektorom Univerziteta u Mariboru prof. dr Nikom Samecom o pospješivanju saradnje između dva univerziteta na svim poljima, a posebno u oblasti obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

Samec trenutno, sa još šest prorektora, zastupa Univerzitet u Mariboru do izbora novog rektora.

Univerzitet u Mariboru je drugi najveći i najstariji univerzitet u Sloveniji. Ovu javnu visokoškolsku ustanovu, osnovanu 1961. godine, čini 17 fakulteta koji su locirani u Mariboru i drugim krajevima Slovenije, kažu iz UCG-a.

Univerzitet u Maribiru ključna je visokoškolska institucija za razvoj regiona i prepoznat kao jedan od najbolje rangiranih univerziteta u našem regionu na Tajmsovoj Rang listi svjetskih univerziteta, na šta su veoma ponosni u toj visokoškolskoj unstanovi.

Na Tajmsovoj Rang listi svjetskih univerziteta za 2018 godinu Univerzitet u Mariboru se nalazi na poziciji između 601-800 mjesta. Bolje je pozicioniran samo Univerzitet u Splitu koji se nalazi na poziciji između 501-600 mjesta, a sa kojim Univerzitet Crne Gore ima potpisan sporazum o saradnji.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.