Pomoć za samohranu majku iz PG: Prijeti nam iseljenje, ćerka mi boluje od imunodeficijencije
Samohrana majka sa djecom

Svi koji su u mogćnosti da pomognu

Pomoć za samohranu majku iz PG: Prijeti nam iseljenje, ćerka mi boluje od imunodeficijencije

Fondacija Banka hrane objavila je apel za pomoć samohrane majke iz Podgorice, koja živi u nemaštini, a čije je dijete bolesno.

Ona živi  sa dvoje maloljetne djece, uzrasta devet i šest godina, i već šest godina je udovica.

"Moj muž je preminuo u 33-oj godini života, od kancera pluća. Od tada prolazimo kroz pakao...Ostali smo u vrlo teškoj finansijskoj i stambenoj situaciji, kratko rečeno bez ičega", kaže ova majka koja sa djecom živi kao podstanar.

Ova porodica živi od socijalne pomoći u iznosu od 143 eura. 

"Naš život se svodi na obezbjeđivanje gole egzistencije. Dvije godine posle smrti mog pokojnog muža, moja sada šestogodišnja kćerka razboljela se od veoma rijetke bolesti imunodeficijencije( imuni sistem samostalno ne proizvodi imunoglobuline), i sada je na doživotnoj imunoglobulinskoj terapiji. Njena bolest zahtijeva mnogo pažnje, brige, raznovrsnu ishranu i mnogo troškova.Ona je podložna svakoj bolesti jer njen imuni sistem ima oslabljenu odbrambenu ulogu. Najviše je osetljiva i podložna svim virusima i većinom joj se sve to odražava na pluća.Preležala je dvije upale pluća i ima sada česte bronhitise, što dodatno zahtijeva i normalne uslove života, ličnu higijenu i prostor u kom boravi da je topao i bez vlage što je kod nas skroz i bezuslovno. Često mora ići na kontrole što zahtijeva mnogo troškova.Bilo bi poželjno da ima potpomagajuća sredstva za njen imuni sistem u vidu jake ishrane i vitamina da bi se borila sa neizgrađenim imunitetom", priča ova samohrana majka.

Kaže da bolest njene ćerke zahtijeva isto tako široki spektar labaratorijskih ispitivanja van zemlje koja bi bila od velike pomoći a koje ona nije u mogućnosti da priušti. 

"Zbog njene bolesti ja nisam u mogućnosti da radim i nalazimo se u bezizlaznoj situaciji. Povrh svega što nas je zadesilo živimo jako loše na rubu smo egzistencije, već sam dužna nekoliko kirija za stan i struju. Zbog nemogućnosti da izmirim dugovanja, prijeti nam iseljenje. Već treći put sam aplicirala za stan kao samohrana majka i korisnica socijalne pomoci ali niko nam jos nije izašao u susret po tom pitanju", kazala je ova majka.

Ona je zamolila sve institucije, ljude dobre volje da im na bilo koji način izađu u susret.

Novčanu pomoć je moguće uplatiti na žr Societe generale banke 00-103-0004696.2 na ime Lela Niliević

Za druge vrste pomoči možete od Banke hrane dobiti kontakt porodice putem tel 069495680 , e maila bankahrane pg@ gmail.com ili u inboxu na Facebook-u.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.