Danilovgrad: Svinja oprasila dvoglavo prase
Foto: Ilustracija

Danilovgrad: Svinja oprasila dvoglavo prase

U domaćinstvu Brana Radulovića u Novom selu kod Danilovgrada juče je krmača oprasila trinaest prasića, ali je prvo bilo sa dvije glave.

Porodica Radulović se bavi stočarstvom godinama, te im ovakav berićet nije stran. Iznenadilo ih je to što je jedno od prasića mrtvo, a imalo je dvije glave. Kako je za Dan ispričao domaćin Brano Radulović, svi su bili u šoku kada su ujutro vidjeli prase sa dvije glave, ali nikog od nadležnih nijesu obavijestili o ovom slučaju.

“Stočarstvom se bavim 62 godine i dosad se nikada nije desilo da se rodi životinja sa nekom anomalijom kao što je danas. Uzgajamo svinje odavno, čak su ih i moji stari držali, ali nikada se ovako nešto, čak ni slično nije desilo. Nismo čuli ni da se u selu desilo. Ovo je prvi put, i svi smo u šoku”,  kaže Radulović.

Trup ovog praseta nema anomalija do vrata, a odatle se račvaju dvije jednake glave. Kada je taj prizor vidjela Milanka Radulović se uplašila.

“To prase se prvo oprasilo i, iskreno da vam kažem, uplašila sam se. Uzela sam prase za glavu sa strane, da ga pomjerim, a tada sam osjetila da me sa druge strane grebu zubi. Bila sam šokirana. Nikada dosad takav prizor nisam vidjela”,  priča Milanka.

Radulovići kažu da o ovom događaju nijesu obavijestili nadležne institucije, a ni veterinara. Oni ističu da su uvijek sami pomagali životinjama pri okotu.

“Nije bilo potrebe da zovemo veterinara da nam pomogne. Dosad su se uvijek rađale zdrave životinje. Sve smo sami radili”,  ističe Milanka.

Izvor: Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.