Od donacija KCCG obezbijedio skoro 2 miliona eura
KCCG

Za prošlu godinu

Od donacija KCCG obezbijedio skoro 2 miliona eura

Klinički centar Crne Gore (KCCG) prošle godine je od donacija obezbijedio blizu dva miliona eura, koja su utrošena za renoviranje klinika i odjeljenja, nabavku nove medicinske oprema i poboljšanje kvaliteta pružanja usluga u toj zdravstvenoj ustanovi.

Direktorka KCCG-a Zorica Kovačević, kazala je da su zahvaljujući pojedincima, institucijama i društveno odgovornim kompanijam obezbijedili novu medicinsku opremu za potrebe Instituta za bolesti djece (IBD), kompletnu opremu za Odjeljenje intenzivne njege, operacioni sto u operacionom bloku, hirurške instrumente, mobilijar i krevete za bebe i odraslu djecu.

“Pored sredstava KCCG, zahvaljujući donacijama renovirali smo i opremili Odjeljenje za hematologiju i onkologiju IBD, klinike za očne bolesti, neurologiju, ORL i MFH, centre za patologiju trudnoće, kardiohirurgiju, vaskularnu hirurgiju, Intenzivnu jedinicu Interne klinike”, rekla je Kovačević agenciji MINA, prenosi portal Rtcg.

Ona je navela da je najviše novca obezbijeđeno za nabavku novog aparata za magnetnu rezonacu za potrebe IBD-a i napomenula da su se sve donacije za opremanja odjeljenja i nabavku opreme kretale od 30 do 400 hiljada eura.

Prema riječima Kovačević, najveća sredstva do sada su obezbijedili doktor Nikolas Alisa sa poslovnim partnerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, zatim Minsitarstvo sporta i kompanija Voli.

Kovačević je kazala da će ove godine biti završena započeta rekonstrukcija Klinike za ortopediju i traumatologiju. Kako je najavila, u planu je rekonstrukcija Akušerskog odjeljenja Klinike za ginekologiju i akušerstvo i nakon toga uvođenje baby friendly-ja.

“Izvjesno je da ćemo na četvrtom spratu na terasi dograditi prostor za Jedinicu intenzivne njege sa jedanaest mjesta intenzivne i šest mjesta poluintenzivne njege u sklopu Klinike za neurologiju”, rekla je Kovačević dodajući da će ovim projektom biti riješićeno pitanje deficit mjesta za zbrinjavanja najtežih pacijenata.

Prema njenim riječima, u planu je i uvođenje novih procedura kao što su telemedicina, operativno liječenje zadnjeg segmenta oka, pomenuti baby friendly, i mnoge druge.

Kovačević je kazala da su donacije iz prethodne godine najbolji pokazatelj da prijatelji KCCG prepoznaju želju i napore menadžmenta da osavremeni uslove boravka i rada u toj ustanovi.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.