DPS Rožaje: BS zadužio opštinu za 15 miliona eura
DPS Rožaje

DPS Rožaje: BS zadužio opštinu za 15 miliona eura

Lokalna uprava u Rožajama za 44 mjeseca uspjela je da zaduži opštinu za 15 miliona eura,navodi se u saopštenju Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Rožaje.

Iz rožajskog DPS-a kažu da ozbiljna lokalna vlast mora imati viziju razvoja sredine kojom upravlja.

"Znamo da u vremenu u kojem se odvija život građana sa mnogobrojnim problemima, nije lako nositi breme tog vremena i upravljati privrednim procesima. U  takvom ambijentu potrebni su iskusni, sposobni i prije svega obrazovani ljudi, koji su kadri napraviti različite programe produktivnog zapošljavanja, zasnovanog na intezivnom i zdravom ekonomskom i društvenom razvoju lokalne zajednice. DPS je u Rožajama na takvim osnovama vodio lokalnu politiku punih 16 godina, u periodu od 1998. do 2014. godine", saopšteno je.

Dodaju da su za lokalnu upravu koju je Bošnjačka stranka naslijedila, stvoreni svi uslovi za ozbiljan razvoj i privlačenje stranih investitora.

"Nažalost, vi ste ovu progresivnu i ažurnu Opštinu doveli do sunovrata, za samo 44 mjeseca. U ovom periodu vama svakako nisu bili građani prioritet, i to je opšte poznato u Rožajama..

Vi ste gospodo zaboravili na silna obećanja. Vi ste zaboravili na "investicioni bum". Sjetimo se samo vaših predizbornih obećanja: "investitori čekaju na Mehovom kršu samo da DPS ode sa vlasti", sjetimo se obećanja da će te za mjesec dana pokrenuti proizvodnju u Gornjem Ibru, da ćete otvoriti fabriku flaširane vode, fabriku konditorskih proizvoda, pokrenuti gradskuu toplanu, izgraditi deponiju čvrstog odpada, otvoriti fabriku stolica. Od toliko obećanja - ništa ispunjeno.

Draga gospodo, kako ste utrošili budžetska sredstva za 4 godine. Kako da vam je budžet za 4 godine samo potrošački? Kako da iz budžeta Opštine niste uspjeli napraviti niti rekonstruisati jedan kilometar  puteva? Kako da su opštinske institucije dovedene u kolaps a zaposleni na rubu egzistencije? Kako da niste u stanju servisirati obaveze prema zaposlenim već pola godine?", saopšteno je iz OO DPS Rožaje.

Kažu da je BS za 44 mjeseca zadužila Opštinu sa skoro 15.000.000 eura.

"OO DPS Rožaje nije ni u jednom momentu tražio nova zapošljenja u lokalnoj upravi Rožaje, već da se 17 otpuštenih radnika, medju kojima ima i onih sa preko 30 godina radnog staža, vrate na svoja radna mjesta. Svih 17 je otpušteno samo zato, što je neko od lokalnih činovnika, procijenio da nisu podobni za lokalnu upravu Rožaje. Što se tiče partijskog zapošljavanja vi ste zadnji koji možete davati pridike. Kao i o predizbornim obećanjima, o vašem sistemu vrijednosti, kadrovskoj politici i načinu zapošljavanja se takodje kroje vicevi.

DPS je odgovorna partija i uvijek spremna na dogovore za dobrobit gradjana i sredine u kojoj skupa živimo. Međutim, pojedinim lokalnim "činovnicima" je teško vjerovati, poslije ovakvog privrednog, infrastrukturnog a možemo reći kulturnog i sociološkog sunovrata sredine kojoj pripadamo", saopšteno je iz ove partije.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.