Novi Pazar: Baka bebi dala petardu umjesto prskalice
ilustracija

Novi Pazar: Baka bebi dala petardu umjesto prskalice

Novopazarskoj bolnici i Policijskoj upravi u ovom gradu u petak nisu mogli da saopšte - kako je prije dva dana, u zabitom selu Polokce na Goliji, petarda eksplodirala u šaci osamnaestomjesečne bebe i teško joj povrijedila šaku desne ruke.

Prema prvim informacijama iz istrage, baka je držala dijete u krilu i dala joj je da se igra petardom misleći da je u pitanju prskalica.

Ljekari nisu želeli da otkriju identitet povrijeđenog djeteta i njegovih roditelja. U novopazarskoj bolnici ističu da je nakon ukazane prve pomoći i hitne amputacije dva prsta na šaci desne ruke, djevojčica upućena na odjeljenje za rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dijete u Beogradu. Tamo će ljekari pokušati da joj spasu ostale prste i smrskani dio šake. U novoopazarskoj policiji nezvanično su rekli Večernjim novostima da su obišli mjesto događaja, pišu Novosti.

- Još ne možemo da dajemo nikakve informacije, jer je potrebno da uzmemo izjave roditelja povrijeđene djevojčice koji su sa njom u Beogradu - rekao  je izvor Novosti iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, baka je djevojčicu držala u krilu i u jednom trenutku dala joj je petardu da se njom poigra!?

Još se ne zna kako je došlo do eksplozije, da li je patarda bila prethodno zapaljena ili ne i ko je petardu aktivirao. Spekuliše se i da je baka pogriješila i da joj je umjesto prskalice dala petardu koju su joj doturila druga djeca.

Kada sve kockice ovog nemilog događaja budu složene, predmet će biti ustupljen novopazarskom tužilaštvu koje će odlučiti da li ima elemenata za pokretanje istrage. Prema nezvaničnim informacijama, policajci su na bakinoj odeći pronašli tragove eksplozije i krvi devojčice, a ni baka nije sporila da je djevojčica bila u njenom krilu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.