FORCA odgovorila Socijaldemokratama

"Albanski narod ne pristaje na to da se dođe iz Podgorice samo da bi nas prebrojali kao ovce"

Dušebrižnicima iz socijaldemokrata ne moraju da brinu jer će, Forca i Nazif Cungu voditi Ulcinj i naredne četiri godine i oni će uvijek biće dobrodošli kao posjetioci, poručili su iz Force.

Forca je u reagovanju na saopštenje Socijaldemokrata  navela da u Brajovićevoj partiji nijesu negirali tvrdnju da, dok je njihov lider bio na čelu Ministarstva saobraćaja i pomorstva, stalno poništavan tender za izgradnju puta Ulcinj-Krute već su prećutkivanjem to potvrdili.

Dodaju da nijesu demantovali činjenicu da je (Vujica) Lazović vodio proces privatizacije Valdanosa, imovine koja je nepravedno oduzeta građanima Ulcinja.

"U svom saopštenju nijesu negirali odgovornost Šehovića za stanje u obrazovanju na albanskom jeziku, niti odgovornost kadrova SD-a za zloupotrebe u JP Morsko dobro. Razumljivo, jer istine koje smo izrekli ne mogu ničim demantovati. Razumljivo je i zbog toga što ulcinjski uposlenici SD-a Podgorice, nemaju osjećaja za stanje i zahtjeve albanskog naroda u Ulcinju i u drugim albanskim područjima u Crnoj Gori", smatraju u Forci.

Socijaldemkrate su ih , kažu, zabavile predviđanjem budućih glasove u Ulcinju iako im, ističu, stvara poteškoću nepoznavanje prilika u toj optini, jer odolaze tamo sama kada su izbori.

"Interesantna je i izrazita volja o pripisivanju zasluga lideru svoje partije za granični prelaz Sukobin, kada se zna da se granični prelazi uspostavljaju međunarodnim sporazumima dogovorenim na nivou ministarstava vanjskih poslova.  Zato je ovaj granični prelaz i inaugurisan u februaru 2002. godine od strane bivše ministarke vanjskih poslova Albanije i bivšeg potpredsjednika Vlade CG Dragana Đurovića. Sedam godina kasnije, t.j. u junu 2009. godine, vrpcu na zajedničkom graničnom prelazu Sukobin-Muriqan su presjekli premijer Republike Albanije Sali Beriša i njegov crnogorski homolog Đukanović", navodi se u saopštenju.

Zahvalni su im pak što su svojim saopštenjem samo potvrdili biračima sve razloge zašto treba glasati albanske partije a neku partiju iz Podgorice, koja se Albanaca sjeti samo u predizbornoj kampanji, i to samo sa ciljem da im na prevaran način uzme glasove.

"A što se tiče uticaja FORCE na centralnom nivou i na državnim projektima, nema potreba da o tome govorimo mi, o tome govore brojke u Skupštini. Albanski narod je dovoljno pametan da umije izračunati sam i ne pristaje na to da se dođe iz Podgorice samo da bi nas prebrojali kao ovce. Jasno je da, kada ne bi bilo ovakvog odnosa snaga u Skupštini, gdje većina ima krhku vlast sa 42 poslanika od 81-nog, niti opština Tuzi, niti Prostorni plan opštine Ulcinj niti druge infrastrukturne investicije, ne bi bile realizovane. SD je 20 godina na vlasti, ranije kao dio SDP-a, i nikada nijesu ni pomišljali da se bave problemima albanaca u CG.  Kada to nijesu uradili za minulih 20 godina, sigurni smo da neće to uraditi ni sada ni za narednih 20 godina", ističu iz Force.

Naglašavaju da Forca ima sjedište u Ulcinju, za razliku od svih drugin nenacionalnih partija, koje se nadmeću na izborima 4. februara, a imaju sjedište u Podgorici.

"Rukovodioci FORCE žive u Ulcinju, sa porodicama i svojom djecom i u stalnom su kontaktu sa svojim sugrađanima. Za nosioce lista nenacionalnih partija, koji žive u Podgorici, glasovi u Ulcinju su statistika, a za nas iz FORCE, što god da se desi u Ulcinju utiče direktno na naš svakodnevni život, zato što mi živimo i nosimo se sa našim jadima i problemima zajedno sa našim gradnjinima. Zato ih pozivamo da se ne obaziru na ove turiste u zimskoj sezoni koji dolaze iz Podgorice u Ulcinj samo radi izbora", poručuju iz Force.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.