Lice slovenačkog predsjednika opomena mladima
Foto: Instagram

Grijehovi iz mladosti Boruta Pahora

Lice slovenačkog predsjednika opomena mladima

Slovenački predsjednik Borut Parhor, koji je omiljen na „Instagramu“, posebno kod mlađe populacije koja ga smatra „kraljem“ te društvene mreže, objavio je svoju fotografiju i poruku kojom je želio da ukaže na neke posljedice loših navika tokom života, kao što su pušenje i prekomjerno sunčanje, ali je osim odobravanja dobio i veliki broj kritika.

Uz fotografiju sa grimasom na licu koja ističe njegove bore, Pahor je napisao: „Imam 55 godina i bore na licu kao pas rase mops. To je danak grijehovima iz mladosti kad sam previše pušio i cijele dane se na plaži izlagao jakom suncu. Možda večeras neću ići u solarijum“.

Omiljen zbog prije svega svoje neposrednosti, Pahor je ovog puta kritikovan zbog ležernosti i neozbiljnosti.

Pratioci koji ga kritikovali napisali su, između ostalog, da je riječ o „neslanoj šali“ kojom Pahor degradira predsjedničku funkciju, iako je nakon što je reizabran za predsjednika obećao da će promijeniti ponašanje, baviti ozbiljnim političkim temama jer predsjednik narodu mora biti i moralni autoritet.

Neki su slovenačkom predsjedniku posebno zamjerili to što je svoju dilemu o odlasku u solarijum objavio u srijedu, kada su pred vladom i predsjedničkom palatom protestovali zaposleni u javnom sektoru zahtijevajući vraćanje nivoa plata koje su smanjene zbog krize.

Oglasio se i kabinet, koji je odbacio kritike rekavši da je predsjednik imao dobru nameru da mladima ukaže na štetnost loših navika.

Izvor: Tanjug

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.