Medojević: Konjević više puta izvodio Đukanovića na hodnik i smirivao ga
Medojević

Ostaje pri ranijoj izjavi

Medojević: Konjević više puta izvodio Đukanovića na hodnik i smirivao ga

Predsjednik Pokreta za promjene i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević kazao je za portal IN4S da ostaje pri ranijoj izjavi da je Milo Đukanović tražio da se puca u narod tokom protesta 24.oktobra 2015.godine.

„Vjerujem da će Raško Konjević, u slučaju kada dobije  status osumnjičenog ili zaštićenog svjedoka, smoći snage i hrabrosti  da kaže da je Đukanović naredio da se puca u narod„ istakao je Medojević.

Reagujući na svjedočenje potpredsjednika Socijaldemokratske partije u Specijalnom državnom tužilaštvu, u kome je negirao navode lidera PZP-a, Medojević kaže da se radi o očiglednom strahu koji je prisutan trenutno kod Konjevića.

„Ne znam kako je gospodin Konjević sebi dozvolio ovakav rizik da, kao svjedok i građanin, demantuje ove tvrdnje i daje netačne informacije, jer je više puta izvodio na hodnik Đukanovića, van prostorija ANB-a, i smirivao ga. Vjerovatno se radi o velikom strahu ili o drugim motivima Konjevića„ kazao je Medojevićm za IN4S.

On je dodao da su, pored Konjevića i Đukanovića, u prostorijama Operativnog centra ANB-a tada bili prisutni i Duško Marković i Ranko Krivokapić.

„Time su se potvrdile moje informacije kao tačne, da su  ministar unutrašnjih poslova, predsjednik Vlade, potpredsjednik Vlade, zajedno sa direktorom ANB-a, boravili bez ikakvih ovlašćenja u Operativnom centru ANB-a„, rekao je Medojević.

Đukanović je, dodao je on, u prostorijama ANB-a  naredio da se puca u demonstrante DF-a, a to je lako utvrditi.

„Podsjećam Konjevića da se razgovori u tim prostorijama i audio i video bilježe, tako da postoje snimci i svjedoci“, istakao je lider PZP-a.

„Kada se promijeni vlast u Crnoj Gori sa posebnom pažnjom ćemo se posvetiti ovom slučaju i tu će biti mnogo svjedoka. Jasno ćemo utvrditi razloge zbog kojih je Đukanović boravio u štabu ANB-a i zašto je izvođen napolje od strane Konjevića“, ističe Medojević.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.