Ministarstvo finansija pregovara o novom zaduženju
ilustracija

Kreditiranje budžeta

Ministarstvo finansija pregovara o novom zaduženju

Ministarstvo finansija nastaviće razgovore sa predstavnicima Deutsche, Erste, Societe Generale, OTP i Unicredit banke o zaduženju za finansiranje budžeta u ovoj godini, koji su početi na konferenciji Euromoney prethodne sedmice u Beču.

“Cilj je da se kreditni aranžman postigne do kraja marta i dogovore što bolji uslovi”, saopštili su Pobjedi predstavnici Ministarstva finansija.

Oni su kazali da je većina banaka pokazala interesovanje za kreditiraje budžeta Crne Gore za ovu godinu, koje bi bilo podržano garancijom Svjetske banke (SB) od 80 miliona eura, i podsjetili da je cilj obezbjeđenje dijela sredstava za refinansiranje obaveza po što povoljnijim uslovima.

Na osnovu te garancije u Vladi očekuju da se zaduže između 200 i 240 miliona eura.

Crnogorsku delegaciju na konferenciji u Beču, koja je održana 16. i 17. januara i koja tradicionalno okuplja preko 1,1 hiljadu investitora, emitenata i finansijskih posrednika, predvodio ministar finansija Darko Radunović.

Iz tog Vladinog resora kazali su da će pokušati da obezbijede zajam po što povoljnijim uslovima.

“Predviđeno je da se aranžmani zaključuju na period sa dužim dospijećem, odnosno na otplatu od deset godina. Obezbjeđivanje kreditnog aranžmana, podržanog garancijom SB, trebalo bi da bude okončano do kraja marta. U narednom periodu predstoje pregovori sa bankama prilikom kojih će se definisati i konačni uslovi aranžmana”, objasnili su iz Ministarstva.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.