URA: Amasadorka Velike Britanije Alison Kemp posjetila ulcinjski pokret URA
Abazović i Kemp

Jedna od važnih tema sastanka bila je i zaštita Solane

URA: Amasadorka Velike Britanije Alison Kemp posjetila ulcinjski pokret URA

Ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp, posjetila je danas ulcinjski odbor URA i razgovarala sa predsjednikom te stranke, Dritanom Abzovićem, te nosiocem njihove liste u Ulcinju Omerom Bajraktarijem i kandidatima za odbornike, saopšteno je iz pokreta URA.

Kažu da su na sastanku sa ambasadorkom razgovarali o predstojećim izborima koji se održavaju u Ulcinju ali i o temama od državnog značaja.

Predsjednik pokreta URA Dritan Abazović izrazio je veliko zadovoljstvo saradnjom te stranke sa ambasadom Velike Britanije u Crnoj Gori, istakavši zahvalnost za sve ono što ambasadorka Kemp radi na promociji demokratskih vrijednosti u Crnoj Gori.

“Upoznali smo ambasadorku sa našim aktivnostima pred lokalne izbore i sa programom koji je superiroan u odnosu na konkurenciju. Predstavili smo ideje koje planiramo da realizujemo sa ciljem vraćanja stabilnosti javnih finansija, urbanističkog uređenja grada, kao i zaštite prirodnih resursa”, istakao je Abazović.

Iz pokreta URA kažu i da su tokom sastanka razmijenjena mišljenja o izbornoj atmosferi, zloupotrebama i očekivanjima neregularnosti u izbornom danu.

“Jedna od važnih tema sastanka  bila je i zaštita Solane ali i očuvanje i valorizacija ostalih prirodnih potencijala Ulcinja. Jasno je da moramo nešto da mijenjamo, jer ako budemo nastavili istim putem  možemo da zaboravimo Solanu, Valdanos, Šasko jezero, Veliku plažu ali i mlade koji svakodnevno odlaze iz Ulcinja”, naglasio je Abazović.

Iz pokreta URA dodaju da oni na državnom, kao i na loklanom nivou vode konstruktivnu politiku i da nude konkretna rješenja za nagomilane probleme.

“Predstavili smo temeljnu reformu zdravstvenog sistema ‘Zdravstvo za sve’, a uskoro ćemo predstaviti i reformu obrazovanja. Istinska smo građanska alternativa i očekujemo da nakon Cetinja, Mojkovca i u Ulcinju i Beranama, ali i na svim izborima koji slijede, građani to prepoznaju”, zaključio je Abazović.

Sastanku su pored Abazovića i Bajraktarija prisustvovali i kandidati za odbornike Zenapa Lika, Nevryz Shaptafi, Arjana Kurmemović i Ajet Luković.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.