Lideri Zapadnog Balkana saglasni: 2018. ključna za evropsku perspektivu Regiona
Foto: Gov.me

Lideri Zapadnog Balkana saglasni: 2018. ključna za evropsku perspektivu Regiona

Lideri država Zapadnog Balkana saglasili su se na konferenciji održanoj u okviru 18. Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu da ova godina predstavlja jednu od ključnih godina za evropsku perspektivu Regiona i da je preduslov za napredak Zapadnog Balkana veći nivo međusobnog razumijevanja.

Na zatvorenoj konferenciji, na kojoj su pored predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića učestvovali predsjednici Republike Srbije i Republike Kosova Aleksandar Vučić i Hašim Tači, premijeri Republike Albanije i Republike Makedonije Edi Rama i Zoran Zaev i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić, konstatovano je da će strategija EU za Zapadni Balkan, čije se objavljivanje očekuje početkom februara, predstavljati čvrstu potvrdu evropske perspektive Regiona, saopšteno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade Crne Gore.

U radu konferencije učestvovali su i član Upravnog odbora i predsjednik SEF, bivši ministar vanjskih poslova Norveške Borge Brende, komesar za proširenje Evropske unije Johanes Han, predsjednik Vlade Bugarske Bojko Borisov i podsekretar UN za politička pitanja Džefri Feltman. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.