Jovović: Kupovinu glasova će ovog puta posebno platiti Tivćani
Igor Jovović

Jovović: Kupovinu glasova će ovog puta posebno platiti Tivćani

Vladajućoj koaliciji potrebna je nova afera iz koje bi se finansirala kupovina glasova, te nam je DPS za ove izbore pripremio novu „Limenku“, ocijenio je Igor Jovović, predsjednik tivatskog DEMOS-a povodom odluke Opštine Tivat da se odrekne ukupno 5,5 miliona eura, koje je Porto Montenegro gradu trebao da plati za komunalije.

Jovović kaže da će ovog puta kupovinu glasova, kako je planirano, posebno platiti i građani Tivta.

"Umjesto 5,6 miliona eura naplate komunalija koji su se trebali sliti u opštinski budžet, ova sredstva će se po odluci odbornika DPS-a sliti u crne fondove za kupovanje glasova na izborima.Naravno, nagrađeni će biti i pojedinci koji ovo sprovode. Tako će odlukom koja je ranije usvojena na sjednici lokalnog parlamenta, onima koji su obezbjedili glasove za navedenu pljačku budžeta, rukovodećem kadru tivatskog DPS-a, uz još neke visoke funkcionere Opštine, usluga biti vraćena. Omogućiće im se kupovina stanova na atraktivnoj lokaciji u najstrožem centru grada, po veoma povoljnim uslovima, naravno na štetu građana", naveo je Jovović.

Ističe da, iako je Porto Montenegro najkonkurentnija i najjeftinija marina ove vrste u evropskom dijelu Mediterana, to se  postiglo samo na štetu građana Crne Gore, a na korist investitora.

Tako, objašnjava, ova marina nudi usluge sa PDV-om od sedam odsto, a gorivo za jahte je oslobođeno plaćanja carina i poreza.

"Rezultati ovakve investicije su i na stotine prodatih stanova na pjeni od mora, a novac od prodaje je, istina, i dalje na moru. Samo ovaj put na nekom ostrvu, jednom od onih poznatih kao poreski raj...", naveo je.

Kako kaže, marina u Tivtu je građena po ekonomski jeftinijem modelu, a samim tim i ekološki najriskantnijem.

"O brizi investitora posebno govore tone otrovnog grita koje su ostale da truju podmorje, te je tako Tivatskom zalivu povećana koncentracija teških metala.Kontrola zagađivača skoro da ne postoji. Ekološke norme se ne poštuju, zakoni i struka takođe, sve je i dalje u službi krupnog kapitala, a na štetu pojedinca.Iako se govorilo o hiljadama novozaposlenih, “crnogorski Monte Karlo” ima najvišu stopu nezaposlenosti u Boki, a u samom je vrhu po stopi nezaposlenosti na primorju", zaključio je Jovović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.