Crnogorska na Kongresu u subotu bira novog predsjednika
Vladimir Pavićević kandidat za predsjednika

Crnogorska na Kongresu u subotu bira novog predsjednika

Drugi izborni Kongres Crnogorske partije, na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo i podnijet izvještaj o radu stranke u prethodnih godinu dana, biće održan sjutra u Podgorici.

Na Kongresu će, kako je saopšteno iz Crnogorske, učestvovati 150 delegata.

„Potpuni fokus nam je na izboru novog predsjednika i potpredsjednika. Kandidat za predsjednika je doktor Vladimir Pavićević, naš dosadašnji politički savjetnik“, kaže se u saopštenju Crnogorske, prenosi PR Centar.

Iz te partije su kazali da će, osim predsjednika stranke, biti izabrana tri potpredsjednika kao i predsjednici Nadzornog odbora stranke, Statutarnog odbora, Političkog i Programskog savjeta, i sekretarka Predsjedništva.

Aktuelni lider Crnogorske je dugogodišnji političar Dragan Purko Ivančević.

Kandidat za novog predsjednika je široj javnosti poznat kao ugledni univerzitetski profesor, politički analitičar i poslanik u prethodnom sazivu srpskog parlamenta koji će ostati upamćen kao najaktivniji narodni poslanik.

Pavićević je ranije, u intervjuu za MINU, najavio kandidaturu.

“Krajem prošle godine počeo sam da osmišljavam strukturu i aktivnosti jednog instituta za istraživanje politike i političke teorije, koji sam htio da smjestim baš u Crnoj Gori. Potom se razvila ideja i o praktičnom političkom djelovanju i eto me. Ja sam čovjek politike, politika me strašno interesuje gdje god da se nalazim i u narednom periodu posvetiću se aktivnom bavljenju politikom u Crnoj Gori”, rekao je Pavićević.

Drugi izborni Kongres Crnogorske biće održan u hotelu “CentreVille” u Atlas Capital centru u Podgorici sa početkom u 11 sati.

 

Komentari

Komentara: (1)

VesnaCg

26. 01. 2018 - 11:31

sa srecom!
Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.