Njemačka: Prijavio nestanak roditelja, policija ih našla zazidane u garaži

Njemačka: Prijavio nestanak roditelja, policija ih našla zazidane u garaži

Ingo P. iz Nirnberga prijavio je nestanak svojih roditelja sredinom decembra, a u ponedjeljak su njihova tijela pronađena zazidana u garaži, piše njemački Bild.

Prema riječima njihovog sina, Elfride (66) i Peter P. (70) napustili su svoju kuću 13. decembra i nestali bez traga. Policija je u ponedjeljak u pretresu kuće i potrazi za tragovima otkrila njihova tijela zazidana u garaži.

"Uvjereni smo da se radi o navodno nestalom paru", izjavio je šef policije Johan Rast, prenosi Index.hr.

Njihov sin Ingo P. (25) i njegova supruga (22) uhapšeni su nakon pronalaska tijela zbog sumnje za ubistvo.

- U vezi s nestankom parova bilo je nelogičnosti. Trenutno se provode ispitivanja - izjavila je portparolka policije.

Ingo P. nekoliko je puta dao policiji različite izjave o nestanku roditelja. Tvrdio je da su željeli otići na odmor, a kada se nisu vratili, prijavio je njihov nestanak. Policija je posumnjala da se radi o zločinu nakon što im je Ingo u nekoliko razgovora dao različite informacije o odredištu i vremenu navodnog planiranog putovanja roditelja.

Bild piše kako su Ingo i supruga živjeli u istoj kući s njegovim roditeljima, a Elfride se protivila njihovoj vezi. Policija je u kući zatekla tragove nedavne renovacije u kojoj su radovi bili toliko loše izvedeni da su odmah posumnjali na mogućnost nasilnog zločina.

U amaterski zazidanoj rupi u garaži pronašli su tijela nesrećnog para. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.