Čoguriću 13 ipo godina zatvora zbog ubistva braće Ćulafić

Ponovljeno suđenje

Čoguriću 13 ipo godina zatvora zbog ubistva braće Ćulafić

Mašan Čogurić osuđen je na 13 i po godina za ubistva braće Davorina (31) i Danijela Ćulafića (24) 2014. godine u Podgorici.

Advokat okrivljenog tvrdi da se Čogurić branio, dok je sutkinja Vesna Moštrokol ocijenila da je prekoračio nužnu samoodbranu.

“Žalićemo se na presudu Apelacionom sudu. Svi dokazi upravo govore da je moj branjenik napadnut na najgrublji mogući način i da nije imao izbora sem da se brani”, istakao je Mićović.

Apelacioni sud ranije je ukinuo prvostepenu presudu Čoguriću, kojom je takođe bio osuđen na 13 i po godina jer je počinio krivično djelo - teško ubistvo u prekoračenju granica nužne odbrane u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja.

Tada je konstatovano da prvostepeni sud nije razjasnio činjenicu - da li je Ćogurić bio napadnut.

Prema optužnici, Čogurić je sa umišljajem ubio braću Ćulafić, usmrtivši ih sa tri hica ispaljenim iz revolvera u kafe-baru Moskva, 15. februara 2014.

Objašnjava se da je sa dva hica u glavu i grudni koš ubio Danijela, dok je Davorinu metak ispalio u grudni koš od kojeg je preminuo.

Jedan od hitaca koji su pogodili Ćulafiće, nastavio je putanju i ranio Ernu Baković u desnu nadlakticu, nanoseći joj lakšu povredu.

Čogurić je ranije kazao da se kaje zbog ubistva, te da bi radije da je on mrtav. Istakao je da kakva god da je presuda, on je osuđen do kraja života.

Izvor:Vijesti/Cdm

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.